На 8 май 1945 година Германия обявява капитулацията си и

...
На 8 май 1945 година Германия обявява капитулацията си и
Коментари Харесай

Украйна вече празнува Деня на Европа

На 8 май 1945 година Германия афишира капитулацията си и това поставя завършек на Втората международна война (1939 - 1945 година), разяснява Зеленски след решението на Върховната Рада. Това е чистата история, без идеологически нюанси, добавя още той.

Исторически Русия чества края на Втората международна война не на 8 май, а на 9 май, тъй като немската войска афишира своята капитулация късно вечерта - 23:01 часа, т.е. към този момент на идващия ден по московско време. Съветското държавно управление оповестява за края на войната на 9 май.

" Никога няма да забравим приноса на украинския народ за успеха над нацизма и няма да позволим неистини, че успеха в тази война можеше да се случи без присъединяване на някоя страна или народ. Тогава дружно унищожавахме злото и в този момент също унищожаваме сходно зло, тъй като за жалост то се завърна ", споделя Зеленски в свое послание преди година.

Той означи жертвите на Украйна във Втората международна война - повече от 8 млн. украинци губят живота си на фронта, при окупацията и бомбардировките на страната, както и в Холокоста. Днес агресорът е различен, само че задачата е същата - иго и заличаване, сподели още украинският президент във връзка съветските военни дейности в страната.

" Както през Втората международна война, ние не сме сами против злото - ние се борим дружно по същия метод, дружно с целия свободен свят ", споделя още той. " Все още не знаем деня на нашата победа, само че знаем, че тя ще бъде празник за цяла Украйна, цяла Европа и целия свободен свят ", съобщи още Зеленски и даде обещание, че страната му ще си върне окупираните територии, а украинците ще се върнат по домовете си.

Ние ще означаваме нашето историческо единение - единството на всички европейци, които унищожиха нацизма и ще победят расизма ", съобщи Зеленски. По думите му Европа е дала леговище за милиони украински деца и дами, не е поставяла въпроси за определения път и в никакъв случай не е наричала Украйна " изкуствено основано " или " функционално " образувание.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР