Това е знак, че все пак има някакъв базов разум

...
Това е знак, че все пак има някакъв базов разум
Коментари Харесай

Хампарцумян посочи два важни компонента, за да влезем в еврозоната

" Това е знак, че въпреки всичко има някакъв базов разсъдък в хората, които взимат решения. Защото е мъчно да се откри човек с сходен профил и да се сложи в съревнование. Така че, в случай че нещо върви, за какво да го променяме? Още повече, самият той има предпочитание да продължи още един мандат “.Това сподели пред BG on Air банкерът Левон Хампарцумян.

Що се отнася до ролята на подуправителите на Българска народна банка, гостът бе безапелационен: “Функционално те са значими функции. Всъщност, една огромна част от изпълнителните решения, екзекутивните решения на Централната банка, са в ръцете на подуправителите. Важни позиции са. По-технически, в сравнение с шефа, който има политически съставен елемент ".

Левон Хампарцумян разяснява и влизането на България в еврозоната.

“За да влезем в еврозоната имаме два значими съставния елемент. Те са повече, само че два са доста значими. Единият е набора от механически условия, които би трябвало да сме покрили. А другият към този момент е политическото решение да ни одобряват. Което към този момент е по-флуидно, по-трудно се дефинира. Както казусът с Шенген, в който механически на хартия всичко е изпълнено ".

Банкерът разяснява и влизането ни в Шенген и тематиката за мигрантите.

" Това е извънредно доходоносна работа. Същите канали, които се употребяват за оръжия, за опиати, за всевъзможни незаконни неща, се употребяват и за хора. В България няколко пъти се чуха отзиви, че би трябвало да се потърси външна помощ. Никога няма да се реши на 100% въпросът. Но аз желая и да видя няколко от огромните настойници на тези действия, които да бъдат експонирани и вероятно съдени ".

Не бе отмината и тематиката за парите на страната за 2023 година.

" Не може да чакаме от 4-месечен бюджет някакви трагични промени. Всъщност, резервира се равнището на изключителните разноски, които се вършат. И в този момент щели да вземат решение в края на годината, дали има пандемия още, или няма. Което звучи, почтено казано, много несериозно. Но по този начин или другояче, в изборна година, някой да реже разноски... “

" Българският бюджет е много простоват. И много еластичност има в него, т.е. може да се поправят някои неща ходом и то релативно елементарно ", добави банкерът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР