Това е връщане на истината за историческото минало в името

...
Това е връщане на истината за историческото минало в името
Коментари Харесай

Указ на Зеленски за населени с украинци територии на Русия предизвика гняв в Москва

" Това е връщане на истината за историческото минало в името на украинското бъдеще " - сподели президентът на Украйна. Според него украинските управляващи би трябвало да създадат всичко " за съборността на правата и свободите, за истината за украинците, за истината за нас и за истината за нашата история ".

В текста на указа, оповестен на уеб страницата на Зеленски, се споделя, че украинските управляващи ще разработят " проект за деяние за опазване на националната еднаквост на украинците в Руската федерация, в това число на исторически обитаемоте от тях земи ", намиращи се " на територията на актуалните Краснодарски край, Белгородска, Брянска, Воронежка, Курска и Ростовска област на Руската федерация ".

Освен това украинските управляващи възнамеряват да основат център, който ще събира данни за закононарушенията, осъществени против украинците, живеещи в Русия, както и " за политиката на насилствена русификация, политически репресии и депортации ".

Киев също по този начин възнамерява да се бори по-активно против дезинформацията и пропагандата от Руската федерация и да организира събития, " ориентирани към развенчаване на съветските легенди за Украйна ". Украйна ще направи промени в просветителните стратегии, с цел да опише " същинската история на етническите украинци на исторически обитаемоте от тях земи в границите на Руската федерация ".

По случай Деня на съборността в Украйна Володимир Зеленски разгласи, че ще внесе във Върховната рада проектозакон за множественото поданство, който ще разреши на всички етнически украинци и техните потомци, като се изключи съветските жители, както и на задграничните доброволци, да имат украинско поданство.

Денят на съборността в Украйна се отбелязва всяка година на 22 януари. Той е обвързван с датата на сключване на акта за обединяване на Украинската национална република и Западноукраинската национална република през 1919 година

Междувременно последва реакция от Москва по отношение на указа на Зеленски. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев съпостави претенциите на Киев към Кубан с вероятността за " анексиране на Канада " и назова новите териториални искания на Киев непретенциозна агитация, провокирана от неуспеха на ВСУ на фронта, съобщи ТАСС.

Така Медвадев разяснява указа на украинския президент Володимир Зеленски. Документът отнася териториите на някои южни райони на Руската федерация - Краснодарски край, Белгородска, Брянска, Воронежка, Курска, Ростовска област - към земите, които сякаш исторически са населявани от украинци, оповестява организацията.

" Висшият украински наркоман направи скромен агитационен ход, провокиран от неуспеха на фронта. След като безмилостно изпуши двойна доза, той подписа декрет за териториални искания към Русия за земите, " исторически обитаеми с украинци ". Няма какво да се разяснява, тъй като украинците са руснаци, а Малоросия е част от Русия. И е време основният " украинец " да спре дрогата. Така той скоро ще причисли Канада... ", написа Медведев в Telegram.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР