Това е типичен случай на отвличане на вниманието от страна

...
Това е типичен случай на отвличане на вниманието от страна
Коментари Харесай

Експерти посочиха две причини за катастрофата с деца на Тракия

" Това е характерен случай на похищение на вниманието от страна на лидера. Тук е станало едно превръщане надясно, с което инстинктивно е навит и кормилото надясно. Затова отклонението е станало в канавката, което е за предпочитане ".

До този извод във връзка с тежката злополука с рейс на Автомагистрала " Тракия " доближи пътният специалист Красимир Георгиев от Асоциация на квалифицираните автомобилисти в България. 

По-рано пътуваща в рейса жена описа, че водачът се е разсеял, пробвайки да помогне на пасажер със заяла седалка.

“От една страна е неточност на лидера, от друга - от дясната страна е липсвала мантинела ”, сподели пред Нова телевизия пътният специалист Румен Дунев. Според него ниската скорост поради задръстването на автомагистрала е довела до това да няма жертви. 

“От последния път на тежка злополука не се случи нищо. Зачести само контролът върху водачите, които използват упойващи субстанции ”, добави Дунев. 

От Сдружението на Автотехническите специалисти по пътна сигурност оферират да има обединен надзорен орган, който да упражнява по-сериозен надзор на пътя. “Това наше предложение цели да остави трайно чувство във водачите, че в България има надзор ”, разясни Дунев.   

По закон в България водачите нямат право да транспортират деца в тъмната част на деня, изясни още пътният специалист. “Той, тръгвайки от морето в последния миг, потегля с ясното схващане, че няма да може да излезе от територията на България, което автоматизирано го вкарва в нарушаване ”, разясни той.

" Неслучайно тези тежки ПТП с рейсове, а и с тежки камиони, стават в тъмната част на денонощието, когато това е отвън работното време на един огромен надзорен орган - Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ". Там работното време е до 5.30 или до 6 ч., събота и неделя не работят ", уточни Георгиев. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР