Това е същата част, която се „прочу“ в цял свят

...
Това е същата част, която се „прочу“ в цял свят
Коментари Харесай

700 бойци от прокълнатата 64-а руска бригада искат да си ходят вкъщи

Това е същата част, която се „ прочу “ в целия свят с осъществените зверства в Буча, край Киев. Със заповед на президента Путин 64-а бригада бе оповестена за обособена гвардейска мотострелкова бригада на съветската войска.

В момента е дислоцирана край Херсон.

Изданието „ Медуза “, което бе неразрешено от управляващите в Кремъл и редакцията се изнесе в чужбина, разгласява разкази на бойци от бригадата, на окито резервира имената в загадка поради тяхната сигурност. На командването просто не му пука за хората. Връщат ги в строя и им заповядват да водят война, да убиват. На боеца Фролкин периода на службата е изминал през май, само че никой не се интересува. Отказват му да го пуснат и толкова. Като него са още десетки.

Именно този войник Фролкин призна преди време за мародерствата в Киевска област. Много негови сътрудници потвърдиха по-късно, че там са осъществявани военни закононарушения. И по-конкретно по какъв начин командирът полк. Азатбек Омурбеков е заповядвал да бъдат разстрелвани всички „ които имат мобилни телефони “. Войници видели с очите си по какъв начин началникът на тила на бригадата откраднал сервиз за хранене от една къща в село Андреевка.

Влачеха хладилници, преносими компютри, маси и столове, откраднати от локални поданици. Освен това, съгласно очевидци и публицисти, командирите в бригадата са принудили бойците да театралничат за фоторепортаж по време на обстрела, а на управлението по веригата нагоре, е била предоставена изкривена информация за обстановката на фронта. По-конкретно Омурбеков докладвал, че са „ погубен три, а по-късно и още пет танка “. Всъщност бил развален единствено един украински танк, - безапелационни са военнослужещи.

Много от бойците считат, че бригадата, командването и даже състава са прокълнати за осъществените зверства на територията на Украйна.

До средата на август стотици бойци са изпратили рапорти за уволняване до основното командване в Москва, защото в бригадата никой не им обръща внимание. Те разказват че са измъчвани и псувани, назовават ги лайна. Извращенията в бригадата са всекидневни. А те просто не желаят да убиват. Искат да се приберат.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР