Това е продължение на стремежа на някои партии да обезсмислят

...
Това е продължение на стремежа на някои партии да обезсмислят
Коментари Харесай

Адв. Петър Славов след решението на ЦИК: Обърнахме машинното гласуване с главата надолу

Това е продължение на устрема на някои партии да обезсмислят дефинитивно машинното гласоподаване, съобщи пред БНР юрист Петър Славов за противоречивото решение на ЦИК за общото отчитане на резултатите от изборите.

Припомняме, че решението докара до оставката на един от представителите на Комисията - Цветозар Томов.

Според него решението нарушава разпореждания в Изборния кодекс, които плануват настрана броене на машинния и на хартиения избор.

" Има задоволително законови причини за нарушаване на Изборния кодекс ", показа юристът.

Славов означи, че разграничаването на ГЕРБ, чиито представители в ЦИК в началото са дали своят вот за предлагането, дава опция ЦИК да преразгледа решението си, в периода, в който жалбите още не са изпратени във Върховен административен съд - сега те се събират и комплектоват в Централната изборна комисия.

Адвокатът прикани да анулират " тези парадокси ", тъй като съгласно него решението е било признато при " липса на всевъзможни причини, на всевъзможни претекстове ".

На доста места, в случай че остане тази регулация, не бих се учудил, в случай че в секционните комисии се образува сходно хартиено болшинство, продължи той.

" Тук всичко изсипваме на една обща купчина и почва едно преброяване, едно писане… "

" Успяхме машинното гласоподаване, по метода, по който е замислено, тук всичко да бъде обърнато с главата надолу ", посочи юристът.

В годините ЦИК не ни убедиха, че работят като самостоятелен орган, уточни още Петър Славов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР