Това е прецедент. Нито една друга държава, член на Европейския

...
Това е прецедент. Нито една друга държава, член на Европейския
Коментари Харесай

Гълъб Донев се усъмни, че парламентът е поставил клопка на служебния кабинет със сроковете за предоговаряне на ПВУ

„ Това е казус. Нито една друга страна, член на Европейския съюз, не е сложила въпроса за преразглеждане на техните национални проекти “. Това съобщи пред публицисти служебният министър-председател Гълъб Донев, разяснявайки вчерашното решение на Народното събрание да задължи Министерския съвет да промени Плана за възобновяване и резистентност /ПВУ/ в частта с въглищните централи.

„ Това е обичаното занятие на Народното събрание – да разпорежда на служебното държавно управление да прави някакви дейности “, разяснява още министър председателят.

Той запита дали българските депутати си показват, че могат да задължат до 31 март Европейската комисия да отвори отначало проекта и да извърши съответните оценки, което отнемало най-малко два месеца съгласно него. Затова решението на Народното събрание задължава и останалите 26 страни членки да създадат сходни стъпки и добави:

„ Представете си по какъв начин Франция, Германия, Италия и другите страни, членки на Европейския съюз, би трябвало да се съобразят със периода, който дефинира Народното събрание, само че това, което служебното държавно управление ще предприеме – още идната седмица вицепремиерът Атанас Пеканов стартира диалози съвещания с Европейската комисия, с обособените нейни структури по това каква процедура да се следва за това решение на Народното събрание “, посочи той.

Донев добави, че с поставените пред служебното държавно управление периоди може би се слагат и капани за реализацията му.

Сроковете на Народното събрание може да ни се виждат доста подобаващи, само че има опасности, може би и сложени преднамерено.

Служебният министър председател сподели, че е оптимист за третия мандат. Обясни, че е водил диалози с президента Румен Радев дали ще остане като длъжностен министър председател, в случай че не успее да се сформира постоянен кабинет.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР