Това е препоръка с препоръки – към Съвета на ЕС,

...
Това е препоръка с препоръки – към Съвета на ЕС,
Коментари Харесай

Дипломат: Декември Украйна ще започне преговори за членство в ЕС въпреки съпротивата на Орбан

„ Това е рекомендация с рекомендации – към Съвета на Европейски Съюз, който ще заседава през декември, като в същото време се показват и всички други спомагателни стъпки, които Украйна и Молдова би трябвало да подхващат, зад а бъдат подготвени. Това се очакваше, както се чака и това решение да бъде доказано през декември. “

Това съобщи в студиото на Euronews PrimeTime Любомир Кючуков – посланик, шеф на Института за стопанска система и интернационалните връзки, по отношение на оповестения през днешния ден отчет на Европейска комисия за напредъка на Украйна.
Независимо от това, че Виктор Орбан съобщи, че няма да даде единодушието си, аз мисля, че ще има политическо решение за това.
Любомир Кючуков – посланик, шеф на Института за стопанска система и интернационалните връзки

„ Въпросът е, че ние рискуваме за повторно да разочароваме украинците. И в Киев, и в Брюксел, са наясно, че Украйна не може да влезе в този Европейски Съюз. Той би трябвало да направи доста основни промени, с цел да може да направи участието на Украйна допустимо “, разяснява Кючуков.

„ Изтече един отчет на генералния секретариат на Европейския съвет преди месец, който споделяше, че при сегашните условия, в случай че Украйна влезе, тя би трябвало да получи 186 милиарда евро от бюджета на Европейски Съюз и безусловно да изсмуче двете водещи стратегии на Съюза – кохезионната и общоселскостопанската политика “, уточни той.

Дипломатът означи, че напредъкът на Украйна и Молдова по пътя на тяхната евроинтеграция основава напрежение в страните от Западните Балкани. „ Еди Рама, който си е харесал ролята на гамен, зададе въпроса дали би трябвало някой да нападне Албания, с цел да получи Тирана бърза писта за влизане в Европейски Съюз “, сподели Кючуков. Относно присъединението на България в Шенгенското пространство , дипломатът разяснява, че късмет има до последно.„ Има удобна геополитическа обстановка за влизането на България и Румъния в Шенген, тъй като Европейски Съюз се стреми да бъде оптимално консолидиран с оглед войната в Украйна и от тази позиция се пробва да изтрие всички вероятни линии на напрежение “, уточни Кючуков.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР