Това е последната поява заедно на Григор Димитров и досегашния

...
Това е последната поява заедно на Григор Димитров и досегашния
Коментари Харесай

Григор Димитров и Дани Валверду за последен път заедно

Това е последната поява дружно на Григор Димитров и досегашния му треньор Дани Валверду. Двамата бяха снимани на потегляне от “Мастърс” шампионата в Мадрид, където бе комплициран завършек на съдействието сред най-хубавия български тенисист и младия венецуелски експерт. Както е известно, 27-годишният хасковлия отпадна още на старта на конкуренцията на сингъл след загуба от Тейлър Фриц в два тайбрека, а по-късно се отхвърли от втория си мач на двойки поради обновени болки в рамото му.
 Раздялата сред Григор и Валверду пристигна след 3-годишно партньорство, което донесе доста триумфи на родния тенисист. Двамата започнаха взаимна работа през юли 2016 година и мигновено се видя напредък в изявите на българския тенисист, чиито решения на корта станаха по-практични и играта му бе по-опростена от венецуелския експерт. През 2017-а Григор изживя най-силния си сезон, в който завоюва купите в Бризбън и София и стигна полуфиналите в Откритото състезание на Австралия, където изигра героичен петсетов дуел с Рафаел Надал. Впоследствие Димитров за първи път в кариерата си завоюва шампионат от сериите " Мастърс " в Синсинати, а " черешката на тортата " бе триумфът във Финалите на АТР, както и изкачването до номер 3 в международната класация.
 “След три страхотни години пътищата ни ще се разделят. Имахме знакови моменти в кариерите си дружно и невероятни моменти на корта. Искам да благодаря на Дани за всичко, което направи за мен и му искам само всичко най-хубаво в бъдещите му инициативи ", написа Димитров в обществените мрежи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР