Това е поредният ни случай, касаещ корупционни действия. Само в

...
Това е поредният ни случай, касаещ корупционни действия. Само в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: 300 евро такса "спокойствие" прибирали инспекторите от ДАИ в Благоевград

Това е следващият ни случай, касаещ корупционни дейности. Само в околните месец-месец и половина имахме няколко знакови ареста, тъй че не мога да схвана на какво стъпват изказванията, че нищо не се прави против корупцията, няма арестувани, няма присъди, не се работи. Съзнаваме, че тези резултати са незадоволително и обществото желае повече и е в правото си. Това сподели ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев по време на конференция във връзка ареста на чиновниците на "Автомобилна администрация " в Благоевград, при която бяха арестувани 10 души, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Имаме упоритостта и опцията да предприемем дейности по битка с корупцията, които обществото до момента не е виждало. Това, което желаят моите сътрудници не е признателност, а поддръжка от жителите, че те би трябвало да им дадат нещо, което страната от дълго време им дължи. Това са първи крачки в тази посока “, увери той.

По думите му битката с корупцията не е единствено ангажимент на прокуратурата, а и на ръководещите, съда и жителите. „ Гражданите са в правото си да имат упования към нас, а ние да им дадем резултати и пояснение. Затова ние ще даваме пояснения за всяко наше деяние. Вярвам, че ще стигнем до миг, в който обществото ще ни има вяра най-малко на 50% “, съобщи Гешев.

Той означи, че в България подценяваме казуса в корупцията. „ Даваме си сметка какъв брой хора са умряли, по тази причина, че не са си платили на доктор, какъв брой са починали по тази причина, че някой си е купил книжката или по тази причина, че някой си е платил на магистрат. Това е един сериозен значителен проблем. Тя бърка в джоба на всеки един от нас. Ако желаеме нещо да се промени значително битката с корупцията е приоритет “.

"С ГДБОП разботим като добре смазана машина ", акцентира Гешев.

„ До момента са арестувани 10 лица, които са инспектори. Те са осъществявали надзор по транспортни сдружения. Те са изпращали вести за идни инспекции “, сподели представителят на спецобвинението Даниела Начева. По думите й е имало случаи, при които самите инспектори, са подправяли документи на транспортните компании. Подкупите са били поставяни в пликове и в размер на 300 евро. Имало е организация кой екип кои транспортни компании да ревизира. В края на работния ден подкупите са били разпределяни сред инспекторите, работили в този ден. Ползвали са се и от услугите на счетоводни къщи ". "Групата е генерирала обороти дневно в порядъка на 1200 евро ".

"Изключително съм удовлетворен от работата на сътрудниците от Благоевград. Първоначалната информация при нас беше подадена от тях още от месец ноември. Пострадали лица и оперативни източници са се оплакали от рекета, който е упражняван по отношение на тях ", сподели шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов.

По думите му в началото са били арестувани 30 лица, само че с повдигнати обвинявания са 10.

На живо гледайте тук:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР