СКОТСДЕЙЛ, Аризона (AP) — NCAA и големите колежански конференции обмислят

...
СКОТСДЕЙЛ, Аризона (AP) — NCAA и големите колежански конференции обмислят
Коментари Харесай

Споразумението може да струва на NCAA близо 3 милиарда долара; планът за плащане на спортистите ще се нуждае от федерална защита

СКОТСДЕЙЛ, Аризона (AP) — NCAA и огромните колежански конференции обмислят вероятно споразумяване на антитръстов иск, който може да им коства милиарди вреди и да принуди учебните заведения да споделят атлетика -свързани доходи с техните спортисти.

Но даже в случай че колежанските спортни водачи основат нов, по-професионален модел за колежанска атлетика, те евентуално ще имат потребност от помощ от Конгреса, в случай че спортистите не бъдат класифицирани като чиновници.

Двама души, осведомени със съглашението полемиките, свързани с House против NCAA, споделиха на AP в петък, че асоциацията може да изплати 2,9 милиарда $ обезщетение за вреди за 10 години, с цел да позволи груповия иск - който би трябвало да стартира правосъден развой през януари. Училищата в Големите 10, Големите 12, Конференцията на Атлантическото крайбрежие и Югоизточната конференция могат да бъдат застрашени от към 30 милиона $ годишно, което ще включва към 20 милиона $ годишно, ориентирани към техните спортисти.

Хората приказва...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР