Това е първият известен случай на инцидент с фатален край

...
Това е първият известен случай на инцидент с фатален край
Коментари Харесай

Автономен автомобил на Uber уби жена в Аризона

Това е първият прочут случай на случай с съдбовен край за пешеходец, ударен от самостоятелен автомобил!

Нещастният случай се е разиграл в град Тампа в неделя към 22.00 ч. Автомобилът, Volvo XC90, е бил в самостоятелен режим на придвижване, само че с лидер зад кормилото. Той не е съумял да се намеси и колата удря пресичащата отвън пешеходна пътека жена. Починалата жена се споделя Елайн Херзберг на 49 години. ТЯ е закарана в близката болница, само че е умряла от пострадванията си.

От Uber незабавно спря тестовата си стратегия за самостоятелни коли в Темпа, Питсбърг, Сан Франциско и Торонто.

Този случай идва да подсети, че технологията към момента е в пробен етап и управляващите по света търсят способи за най-хубавото й контролиране. Не е ясно по какъв начин този случай ще се отрази на развиването на технологията, само че може да се допусна, че ще бъдат наложени ограничавания.

Аризона е един от щатите, който одобри автономността с отворени прегръдки. Властите на щатите желаеха да завлечен фирмите, работещи по технологията в прилежащия Калифорния, където регулаторите бяха по-взискателни и внимателни. Но през април се чака Калифорния да позволи на фирмите да тестват коли без лидер за кормилото. Предстои да разберем дали този случай ще повлияе на това решение.

Първоначалното следствие демонстрира, че автомобилът Volvo XC90 се е движил с към 40 мили/ч (65 км/ч), когато удря госпожа Херзберг, която е бутала велосипеда си по улицата. Полицията декларира, че няма признаци, че автомобилът е понижил преди удара, нито път лидерът зад кормилото се е намесил. Времето е било ясно и изсъхнало.

През март 2017 година различен самостоятелен автомобил Volvo на Uber взе участие в злополука с три коли, вследствие на която самостоятелната кола се прекатурва. Тогава следствието потвърждава, че самостоятелният XC90 не е бил отговорен за случая.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР