Това е опасен прецедент - български гражданин и журналист е

...
Това е опасен прецедент - български гражданин и журналист е
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов: Изгонването на Митрофанова закъснява с месеци

Това е рисков казус - български жител и публицист е преследван за това, че си е разрешил да каже истината. Оставяме настрани като дребнаво юридическо знание по какъв начин съветски закон, нарушен от български жител, който живее отвън Русия, е правно съображение. Но както знаем, в Русия правото няма значение.

Това сподели пред bTV юрист Николай Хаджигенов от гражданското съдружие " Ние идваме! ". Припомняме, че през вчерашния ден от сдружението желаеха прокуратурата да погне съветската посланичка у нас Елеонора Митрофанова. Причината - дейности, които допускат прикриване или затаяване на информация, по отношение на дейностите на шпионска мрежа у нас.

Той напомни по какъв начин предходното българско държавно управление експулсира 70 души за шпионска активност.   " Не им стискаше да изгонят Митрофанова. Но кой ръководеше тези хора - Елеонора Митрофанова. Изгонването й закъснява с месеци. Няма по какъв начин да изгониш 70 души за шпионска активност, само че да оставиш техния шеф ", сподели още Хаджигенов.   Според него всеки български публицист, разрешил си да каже истината във връзка с войната в Украйна, ще е последваща цел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР