Това е най-важното посещение в цялата история на отношенията между

...
Това е най-важното посещение в цялата история на отношенията между
Коментари Харесай

Как се случи тайната визита на Байдън в Украйна и какво си казаха със Зеленски?

" Това е най-важното посещаване в цялата история на връзките сред Съединени американски щати и Украйна ", съобщи на взаимен брифинг с американския президент президентът на Украйна Володимир Зеленски.

 

Той добави, че резултатите от тази аудиенция " сигурно ще се видят и ще се отразят на бойното поле ".

 

" Знам, че ще има доста забележителен пакет от поддръжка за Украйна, който ще служи за явен сигнал, че експанзията на Русия няма късмет “, сподели Зеленски.

 

Публично известна бе визитата на Байдън във Варшава, оповестена за вторник. Държавният глава на Съединени американски щати трябваше да дойде в Полша на двудневно посещаване и публични лица неведнъж отричаха, че има други проекти, които да минават през Украйна. 

В неделя вечерта Белият дом разгласява обществен график за понеделник, показващ, че президентът към момента е във Вашингтон и отпътува вечерта за Варшава, до момента в който в действителност той към този момент е пътувал към Европа. 

Байдън трябваше да се срещне с президента Анджей Дуда от Полша във вторник сутринта и да произнесе тирада от Варшавския палат по-късно същия следобяд.

Американският президент продължава да поддържа твърдия курс на възкръсване на връзките с Европа и наскоро съобщи пред съветниците си, че Белият дом желае да означи годишнината от войната по метод, който да увери съдружниците, че администрацията му остава ангажирана. 

Байдън дойде в столицата на Украйна в основен миг от войната. Някои от най-верните съдружници на Съединени американски щати към този момент притиснаха Украйна да подписа спокойно съглашение, което обаче може да включва и подчинение на територия на Русия. Междувременно в Съединени американски щати новоизбраният представител на Камарата на представителите Кевин Маккарти и някои от неговите сътрудници републиканци желаеха завършек на това, което те назовават ​​ " празен чек “ за военните старания.

Освен това изненадващата аудиенция на Байдън идва единствено ден преди плануваната тирада на президента на Русия Владимир Путин, в която се чака съветският водач да приказва за военните старания на страната си на фона на индикации, че пролетна атака в Украйна към този момент е в ход.

Посещението на Байдън в Киев напомни тайните задачи на президентите Джордж У. Буш и Барак Обама в Ирак и Афганистан по време на разгара на войните в тези страни. През 2003 година господин Буш направи посещаване на войските в Ирак за Деня на благодарността, което беше толкоз скрито, че даже членовете на неговия екип от тайните служби си помислиха, че той към момента е в ранчото си в Крауфорд, Тексас. През 2010 година Обама направи сходно пътешестване до Кабул, Афганистан, тръгвайки от Кемп Дейвид.

Пътуването на Байдън до Украйна - дейна военна зона, само че без американските войски, които бяха на място в Ирак и Афганистан, с цел да оказват помощ за отбраната на гостуващ президент е изключително мъчно. 

През последната година американски чиновници, които са пътували до Киев, са избрали да не летят непосредствено там заради заплахите от ракети.

Вместо това висши американски чиновници нормално се возят на нощен трен от Полша, което може да отнеме повече от седем часа, само че се смята за по-сигурно, прекарват няколко часа на земята в Киев и по-късно още веднъж отпътуват с трен, без да пренощуват. Държавният секретар Антъни Блинкен пътува до Украйна през септември, а Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на президента, посети страната през ноември.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР