Това е най-позитивният доклад, който сме имали по механизма за

...
Това е най-позитивният доклад, който сме имали по механизма за
Коментари Харесай

Цачева: Това е най-позитивният доклад, който сме имали

Това е най-позитивният отчет, който сме имали по механизма за съдействие и оценка. Това, което да първи път се реализира е, че липсват нови рекомендации в сегашния годишен отчет.
Това сподели министърът на правораздаването Цецка Цачева на брифинг в Министерски съвет във връзка отчета на Европейската комисия по механизма за съдействие и инспекция.
„ Като цяло тонът на отчета е извънредно положителен. Обективно и правилно са посочени осъществяванията по всички 17 рекомендации. Няма нито една рекомендация, по която да не се работи, само че правилно е регистрирано, че част от осъществяването им към момента е в развой на осъществяване “, означи министър Цачева.
По думите й в заключението на отчета е посочено, че съдействието сред Европейската комисия и българските управляващи ще продължи, само че има опция, в случай че отчетът през идната година регистрира приемлив прогрес, това да бъде съображение за отпадането му в края на 2018 - началото на 2019 година.
Министър Цачева отхвърли обвиняванията на Българска социалистическа партия, че държавното управление се пробва да отклони вниманието от отчета с готвените промени в Конституцията за приватизационните покупко-продажби.
„ Считам, че това е най-позитивният отчет, който сме имали по механизма за съдействие и оценка. Категорично не споделям квалификацията, дадена от госпожа Нинова. Нямаме потребност от такова похищение на вниманието, а назад – аз приканвам всеки един да изчете отчета правилно, с цел да се увери самичък за позитивните констатации и позитивния му звук “, съобщи министър Цачева.
Това, което да първи път се реализира е, че липсват нови рекомендации в сегашния годишен отчет , добави Цачева, представена от Фокус.
„ Аз съм сюрпризирана от положителното познаване на Европейската комисия на обстоятелствата по осъществяване на рекомендациите, с помощта на двете задачи, които бяха у нас. Ние сме били извънредно открити и диалогични с представителите на задачата, като сме дали правилно свършеното от нас досега “, добави министър Цачева, като означи, че през последните месеци от страна на държавното управление, Министерството на правораздаването и вицепремиера по правосъдната промяна Екатерина Захариева са били осъществени не малко съответни стъпки и дейности.
„ Аз съм задоволена от оценката, която е дадена, тъй като тя е справедлива и по никакъв метод не спекулира с това, че следва председателство на България на Съвета на Европейски Съюз “, съобщи още министър Цачева.
По думите й Европейска комисия регистрира обективно постигнатите позитивни резултати, като в отчета са направени ясни и недвусмислени оценки и редица положителни констатации. „ Докладът дава голям брой позитивни оценки, както за работата на актуалното държавно управление, по този начин и във връзка с цялостната обстановка в страната “, акцентира тя, като добави, че това в особена степен се отнася за построената институционална конструкция и резултатите от активността на профилираните органи в битката с проведена престъпност.
По думите й в отчета е регистриран прогрес по всички 17 рекомендации, отправени с предходния отчет през януари. „ Ясно се декларира, че работата би трябвало да продължи, което може единствено да ни стимулира и да ни накара с по-бързи темпове да стигнем до дефинитивно осъществяване на 17-те рекомендации “, означи министър Цачева.
Тя добави, че държавното управление напълно поддържа изразената вероятност за прекосяване към водоравен механизъм за господство на закона, общ за Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР