Това е истинско чудо, - коментираха развълнувани медици от кръвния

...
Това е истинско чудо, - коментираха развълнувани медици от кръвния
Коментари Харесай

Кръв за Александра! Десетки се отзоваха на призива да помогнат на момичето

Това е същинско знамение, - разясниха разчувствани медици от кръвния център.

Ученичката от Софийската математическа гимназия бе блъсната от рейс на градския превоз, до момента в който пресича по пешеходна пътека в жк " Люлин " в петък вечерта. Момичето бе превозено в " Пирогов " с голям брой контузии и в сериозно положение. Девойката е настанена в детската реанимация, а лекарите се борят за живота й.

Близките на момичето приканиха за доброволци да дадат кръв, защото в случай че медиците съумеят да стабилизират положението й, на Александра ще бъдат направени редица интервенции, за които е нужна кръв за преливане.

Междувременно от Танцов отбор " Средец ", в който Алекс играе национални танци, оповестиха обновена информация.

" Алекс има потребност от тромбоцити!!! Те се извличат по характерен метод, по тази причина има потребност от кръводарители на тромбоцити! МОЖЕТЕ ДА ДАРИТЕ КРЪВ като категорично упоменете, че са за разработване на тромбоцити! Необходимо е да сте кръвна група А+ и да дарите във всеки един център за кръводаряване в София на следващия ден в диапазона сред 8:00 и 10:00 часа. Не може в различен град и би трябвало единствено в този час, тъй като се създават до обяд тромбоцитите. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ДА УПОМЕНЕТЕ,че кръвта ви е за разработване на тромбоцити за Александра Емилова Нинова за болница Пирогов! ", написаха на фейсбук страницата си от ансамбъла.

От „ Пирогов " също молиха доброволци да дадат кръв за момичето, само че и за други нуждаещи се.

Всеки ден болница " Пирогов " се нуждае от кръв и кръвни артикули, с цел да може да оказва своевременна помощ на настанените за лекуване потърпевши лица, оповестяват от лечебното заведение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР