Това е една закъсняла реакция у нас. У хора, за

...
Това е една закъсняла реакция у нас. У хора, за
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Все едно дали бабите на македонците са българки, щом днес не ни искат

" Това е една закъсняла реакция у нас. У хора, за които дълги години тази тематика е била табу и в този момент те схващат до каква огромна степен ние със Сев. Македония сме свързани исторически. " Така разяснява връзките сред София и Скопие пред Българска национална телевизия президентът на България (1997-2002) Петър Стоянов.

" Ние продължаваме да се надпреварваме във ваденето на доказателства за македонските корени на днешните жители на РСМ. Доказателствата са на наша страна и интелигентните хора в Македония знаят това. Въпросът не е дали пра-бабата на сегашен македонист е била българка или не е била. Въпросът е за какво внуците през днешния ден не желаят да имат нищо общо с България ", разяснява той.

" Договорите са значими. Но три пъти по-важни са възприятията, настроенията и менталността в нашите две страни. За да отстояваме своята историческа истина, най-важно е да имаме положителни връзки с РСМ. Македонците не познават историята по този начин, както я познаваме ние. Няма за какво да ги упрекваме. Те в никакъв случай не са живели в българска страна. Те са били подлагани на една голяма агитация и ние би трябвало да разберем това ", добави Стоянов.

Българските политици би трябвало да са наясно, че всичко, което вършат се отразява на връзките ни със С. Македония.

" Когато до обед една политическа група упреква друга в корупция за милиарди, а следобяд обвинената упреква първата също в корупция за милиарди, няма по какъв начин България да е атрактивна за македонците. Защо да споделят, че са българи, когато имат отсреща страна, раздирана от политически несъгласия, която прави 5 пъти за 2 години избори ", добави той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР