Това е един подарък за Кършияка и неговите жители и

...
Това е един подарък за Кършияка и неговите жители и
Коментари Харесай

Стоичков за новия спортен комплекс за 7 млн. лева: Кършияка трябва да се гордее!

Това е един подарък за Кършияка и неговите поданици и би трябвало да се усещаме горди, че го имаме. Това съобщи легендата на българския футбол Христо Стоичков по време на символичния старт на градежа на новия състезателен комплекс в дворовете на двете езикови гимназии в Пловдив. На церемонията участват над 150 души, измежду които и доста деца, които чакаха да се снимат и получат подпис от носителя на Златна топка.
Прочетете още
Първият стадий на плана е на стойност от 7 млн. лв., като ще има и две огромни стадиони  с размери 110 х 73 метра, както и терени за мини футбол.

Идеята е те  да бъдат употребени от академията на ФК „ Марица ”, от кое място точно е тръгнал най-великия ни футболист.   На терена от 50 дка ще има стадиони навън за футбол, баскетбол, хандбал, волейбол, тенис, както и фитнес навън. 

Очаква се градежът да бъде приключен преди края на 2023 година, като по проект строителните действия би трябвало да приключат до 210 дни.

„ Честити празници на всички вас. Пожелавам ви да постигнете повече през 2023 година, в сравнение с през миналата.  Да създадем по този начин през новата година, че да се гордеем.  Аз съм от Кършияка и не не помня от кое място съм тръгнал. Искам да благодаря на всички хора които са забъркани в този план и да знаят, че ние кършиякяалии не се разделяме.  Тази зала и тези терени би трябвало да може да се употребяват от всички деца. Благодарим, че направихте реализацията на този план толкоз бързо. Виждате какъв план е - неповторим, да е изпълнен за една година е изцяло обикновено, с цел да можем тези деца като идват да вървят с гордо изправена глава и да споделят, това си имаме подобен комплекс в Кършияка ”, съобщи още Стоичков.

Кметът Здравко Димитров също поздрави за празниците и приветства именития футболист.

„ Трябва да обръщаме внимание на спорта, с цел да може тези деца да порастват здрави. Във всяко учебно заведение би трябвало да има спортна база. Пожелавам триумф и безаварийно и бързо да се оправи строителят ”, разяснява градончалника.

Цялата поръчка е, че близо 7 млн. лв. с Данък добавена стойност, като компанията, която ще го построява е „ Мспорт Брос ” на някогашният баскетболист Николай Трайков. Фирмата има 120 дни да направи план и още 210 дни и изградят спортните обекти.   Това е за първия стадий на плана, а вторият планува спортна зала, която ще е от югозападната страна на имота.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР