Това е един от най-често срещаните въпроси, задавани от начинаещите

...
Това е един от най-често срещаните въпроси, задавани от начинаещите
Коментари Харесай

Трябва ли да можеш да рисуваш, за да бъдеш графичен дизайнер?

Това е един от най-често срещаните въпроси, задавани от начинаещите графични дизайнери, които стартират образованието си в SoftUni Creative . Отговорът, както с всичко, обвързвано с изкуствата, няма по какъв начин да бъде еднопосочен. Не, не е належащо да си художник , а по-скоро естет . Никой няма да желае от теб да нарисуваш идващото произведение на изкуството. От теб ще се чакат други неща:
Да умееш да скицираш Голяма част от работата ти като графичен дизайнер ще включва основаването на концепции, които да показваш на екипа си или на клиентите си. Умението да прехвърлиш концепцията от главата си върху лист хартия , с цел да може събеседникът ти (а и ти самият) да вникне в нея, е извънредно скъпо и потребно. Скицирането е жестоко, предстои на безчет корекции и е забавен прозорец към изобретателния развой на безусловно всеки дизайнер. Скиците могат да бъдат елементарното систематизиране на детайлите в един нов уеб страница, страница, банер, афиш, или пък грубите хрумвания към основаването на едно ново лого.


1.Една от скиците от основаването на логото на WWF
Да си осведомен с теорията на дизайна Първата тематика, с която стартира безплатния ни курс не на вятъра е комбинация. Всеки дизайнер би трябвало да знае концепциите за естетическото съчетаването на детайли в пространството, правилата на Гещалт ( Gestalt) , цветове, палитри, разрези, шрифтове и още . Това въпреки всичко са фундаментални познания, с които боравят безусловно всички в сферата и които ще създадат пътя ти към графичния дизайн по-смислен, спретнат, логически и приключен.
Затова и имаме вяра, че въвеждащият в дизайна курс на SoftUni Creative, е толкоз добър. Там се сблъскваш с всичко това и още доста, с помощта на безчет образци. Работиш по свои лични планове, които ти демонстрират къде се сблъскват теорията и практиката по грациозен и наличен метод.

2. Принципи на Гещалт
Да умееш да споделяш Графичният дизайн е по-свързан с връзката, в сравнение с с рисуването. Чрез него се основава прочувствена връзка сред фена и известието , предадено от дизайнера. Добрият дизайнер схваща най-важното, есенцията на един бранд или артикул, и намира най-хубавия метод да го изобрази. Един от най-любимите ми образци за подобен български експерт е, който посредством множеството си лога, съумява да остави един бездънен отпечатък в локалната ни графична история.
Не За да не останеш с усещането, че не си получил отговор на въпроса си, ще го повторя – не. Няма потребност да си приключил художествената академия, да си правил портрети, или да си роден с четка в ръката. Графичните дизайнери не са илюстратори. Те са от време на време психолози, постоянно естети, наложително изобретателни и много постоянно търпеливи.
Да Това е отговорът на въпросът ти „ Мога ли да се науча на графичен дизайн? “. Да и мястото за това е SoftUni Creative. Инициативата освен стартира с безвъзмезден въвеждащ курс , само че и предлага цялостна стратегия, с помощта на която можеш да излезеш като изцяло дипломиран графичен дизайнер. Курсовете са подбрани по подобен метод, че да успееш да се докоснеш до всички аспекти на цифровите образни изкуства , а лекторите са потвърдени експерти, които споделят опита си с готовност.
SoftUni държи на правилата си образова всички, които имат предпочитание, в най-актуалните цифрови познания сега. Целим да потвърдим на теб и всички останали, че знанието може да бъде налично, изключително в медиатизирания свят, в който живеем и че всеки има правото на смяна, без значение от предходния му опит.
Така че в случай че единственото нещо, което те е спирало да се пробваш в областта на графичния дизайн, е неналичието ти на художнически умения, просто направи първата крачка и за безплатния Design Basics в този момент!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР