. Това, че цел на атаката не била Чехия, а

...
. Това, че цел на атаката не била Чехия, а
Коментари Харесай

Илиян Василев: Режимът в Русия търси как да се задържи на власт чрез външна агресивност

. Това, че цел на офанзивата не била Чехия, а имущество на непознат оръжеен търговец, е нонсенс, тъй като сходна офанзива по формулировка е терористична. “. Това разяснява пред БНР Илиян Василев, някогашен дипломат на България в Русия, посланик и енергиен специалист,.  

Според него в ероятно този скандал е щял да има лимитирано влияние , в случай че не е бил целият подтекст на внезапно повишеното напрежение от Русия и нейната настъпателност, блокирането на свободата на корабоплаването в Черно море, лимитираните зони за прехвръкване на самолети. 

„ Мирише отвред на барут и на война . В тази конюнктура капацитетът за следваща ескалация на напрежението е голям “. 

По думите на експерта  има отрицателни натрупвания във вътрешния дневен ред на Русия и по тази причина режимът там намира метод да се задържи на власт посредством външната настъпателност

Никой няма потребност от огромна война . В момента играта е като шахмат - усилват се позиции, напън, само че никой не смее, изключително Русия, не е глупава да тръгне на огромна борба. По-скоро ще потърси претекст, в случай че въобще премине към военни дейности. Най-опасното в този момент е, че като блокираха Азовско море, Керченския проток, корабите не могат да влизат, а от Мариопул излиза огромна част от износа на Украйна, стратегически артикули. Така Русия се мъчи стопански да задуши Украйна. Няма по какъв начин в подобен миг искрата да не трансферира “, добави Василев в   предаването „ 12+3 “. 

Интервюто с Илиян Василев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР