Това, че президентът издаде указ за освобождаване на главния прокурор

...
Това, че президентът издаде указ за освобождаване на главния прокурор
Коментари Харесай

Радостин Василев: Виждаме много грозно коалиционно управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които се подпират на парапета ДПС

Това, че президентът издаде декрет за освобождение на основния прокурор Иван Гешев е единствено свършек на това, което следим през последния месец. Всъщност Румен Радев няма изключително въздействие върху процеса, тъй че издаването на декрет е нещо обикновено. Това сподели в ефира на Euronews Primetime самостоятелният народен представител Радостин Василев.

В последна сметка тези, които сложиха Иван Гешев на поста основен прокурор, те го и смъкнаха, разяснява още той.

Аз постоянно съм бил самостоятелен народен представител, когато съм членувал в политически партии, тъй като по този начин съм се чувствал. Не съм сменял партии, аз съм бил сътрудник на „ Продължаваме промяната “, за жалост те предадоха вярата на хората, че ще продължат линията, поради която всички гласувахме за тях, сподели още Радостин Василев.
В момента виждаме едно доста грозно съдружно ръководство сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които се подпират на парапета Движение за права и свободи много ловко и това отвращава хората. Това е най-грозното ръководство на България през последните 25 години.
Според Радостин Василев ПП-ДБ са се трансформирали след изборите, като са криели от всички свои депутати и от Националния си съвет това, че са се договорили подмолно с Бойко Борисов. По думите му това е проличало първо в избора на Росен Желязков за ръководител на Народното събрание, а след това за представянето на управническа стратегия.
В момента всеобщо се назначават заместник-министри на ГЕРБ. Има и министри на ГЕРБ в това държавно управление. Министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева е от кабинета „ Габровски “, министърът на защитата Тодор Тагарев е бил в служебното държавно управление на Райков, трима зам.-министри са от ГЕРБ, а в този момент разбрах, че и регионалните шефове не могат да бъдат назначени без утвърждението на ГЕРБ.
Радостин Василев беше безапелационен, че даже от ПП-ДБ да му бяха предложили да оглави спортно министерство, не би приел и е щял да разгласява записите от съвещанието на Националния съвет на партията.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР