Това, че Митко е добре познат там, позитивно приеман, докато

...
Това, че Митко е добре познат там, позитивно приеман, докато
Коментари Харесай

Нагласите в обществото след нападението над Митко в квартал "Капана" в Пловдив

„ Това, че Митко е добре прочут там, положително одобряван, до момента в който очевидно съдържателят на заведението е създавал много проблеми в предходните месеци ". Така разяснява за БНР Никола Венков от Института по философия и социология при Българска академия на науките, откривател на политика на взаимно битие на градовете по отношение на нападението над Митко от притежател на заведение в квартал " Капана " в Пловдив.

Според него българските институции доста деликатно преценят кой стои от двете страни на даден спор, с цел да решат дали да вземат някакви ограничения или не.

" Българското общество е доста разнородно, в него има всевъзможни позиции. Проблемът, е че до момента единият краен сегмент беше доста забележим и създаваше усещането, че това е публичното мнение на всички, до момента в който различен значим сегмент, който трябваше да му се опълчи имаше тази опция, си мълчеше . Това събитие има късмет да стартира едно придвижване на този различен сегмент, само че този различен сегмент да стартира да показва мнението си без да се опасява, че ще бъде упрекнат, че това са НПО-та, деятели на Запад, тъй като това също беше конструиран облик от крайни националисти, които обезсилваха всякаква реакция против тях ", добави в предаването „ Хоризонт до обед “ Никола Венков.

Главният редактор на " Филибелии " Абдулсамед Вели, гласът на Столипиново, разяснява, че за първи път в историята на Пловдив българското общество застава зад някой от квартал " Столипиново ".

" Митко не е единственият в квартал " Столипиново " с такова сърце, с такова образование, с такава просвета, Митко е единствено една парченце, една искра от целия огън. Но те са невидими, тъй като не се написа за тях. Медиите въобще не пишат за положителното, а за неприятното. Има много образовани хора, с които би трябвало да бъдем похвалени, само че и те остават в сянка ".

По думите му в град Пловдив съществуват хора, които виждат действителността и застават зад правдата, а не зад извънредно десните визии.

" Ако продължава по този начин и отсега нататък да се пази правдата, приказвам за правдата без значение от етническата принадлежност на самия човек повярвайте ми, че тогава ще станем още по-силни, тъй като и малцинството ще се включи в протестните претенции на българите. Те от боязън не желаят да влязат, с цел да не се сътвори етнически  спор ". 
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР