ХАГА, Холандия (AP) — Южна Африка призова върховния съд на

...
ХАГА, Холандия (AP) — Южна Африка призова върховния съд на
Коментари Харесай

Южна Африка отново поиска спешни мерки от световния съд за ограничаване на действията на Израел в Газа

ХАГА, Холандия (AP) — Южна Африка прикани висшия съд на Организация на обединените нации в петък да издаде повече незабавни ограничения за ограничение на Израел, заявявайки, че военно навлизане в Рафа заплашва „ самото оцеляване на палестинците в Газа “.

Искането е четвъртото за спомагателни ограничения от Южна Африка, която заведе дело за геноцид против Израел в края на предходната година в Международния съд. Според последното искане, предходните предварителни заповеди на основания в Хага съд не са били задоволителни, с цел да се оправят с „ брутално военно нахлуване против единственото останало леговище за народа на Газа “.

На чуванията през януари юристите на Израел твърдяха, че войната му в Газа е законна отбрана на неговия народ и че бойците на Хамас са отговорните за геноцида.

Южна Африка изиска от съда да подреди на Израел да се отдръпна от Рафах; да предприеме ограничения за обезпечаване на безконтролен достъп на чиновници на Организация на обединените нации, филантропични организации и публицисти до Ивицата Газа; и да рапортува в границите на е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР