В рамките на по-малко от седмица два университета отмениха покани

...
В рамките на по-малко от седмица два университета отмениха покани
Коментари Харесай

Два университета отмениха изказвания на посланика на ООН

В рамките на по-малко от седмица два университета анулираха предложения за встъпителни речи на Линда Томас-Грийнфийлд, американският дипломат в Организация на обединените нации, заради съпротивата на студентите против поддръжката на Съединените щати за Израел по време на войната в Газа.

Университетът Xavier, исторически чернокожа институция в Ню Орлиънс, отдръпна поканата си към госпожа.. Томас-Грийнфийлд по-рано тази седмица, казвайки в изказване, че „ няколко студенти “ са се противопоставили на нейното изявление първоначално. Президентът на Xavier, Рейнолд Верет, уточни, че е угрижен за опцията от спирания по време на церемонията по дипломирането този уикенд и стигна до заключението, че Xavier към този момент не може да я одобри – обстановка, която той сподели, че е „ тъпо “.

господин. Верет добави, че чака с неспокойствие госпожа Томас-Грийнфийлд, една от единствено двете чернокожи дами, заемащи поста дипломат на Организация на обединените нации, да посети учебното заведение и да диалект...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР