Това беше първото и последно участие на г-н Волен Сидеров

...
Това беше първото и последно участие на г-н Волен Сидеров
Коментари Харесай

Кошлуков: Волен Сидеров вече няма да стъпи в БНТ

Това беше първото и последно присъединяване на господин Волен Сидеров в тази акция в ефира на Българска национална телевизия. Докато ние не получим публично опрощение от господин Сидеров, което ще разгледаме, аз апелирам най-учтиво сътрудниците да не канят господин Сидеров. Всъщност не апелирам, а заповядвам, с цел да се знае чия е отговорността за това решение. Това заяви генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков в утринния блок на публичната телевизия, написа offnews.bg .

Причината за думите на медийния началник е грозният скандал, който водачът на партия " Атака " провокира в предаването " Референдум " нощес. Наложи се в студиото да влязат служители на реда, а ефирът бе преустановен за малко, до момента в който националистът бъде изведен от студиото.

Днес Кошлуков разгласи, че до момента в който той е общоприет шеф на Българска национална телевизия няма да търпи сходно отношение и държание в ефира. Той съобщи, че този брой на предаването няма да бъде още един и предаването ще бъде свалено от уеб страницата на малкия екран. 

Редакторът на " Референдум " Татяна Тасева изясни, че съществена цел на предаването е да има равнопоставеност, правила и диалог, само че това се е оказало невероятно при вчерашния брой. 

" Реплики от рода: " Това е социална телевизия, аз ще си върша каквото си пожелая " са неприемливи ", сподели тя. 

Генералният шеф поздрави водещата на предаването, както и сътрудниците, които са се справили със обстановката и не са прекратили ефира. Той сервира извиненията си на политическите партии, взели участие в дебата нощес, както и на феновете на Националната телевизия.

Ръководството на малкия екран излезе с декларация:

Ръководството на Българска национална телевизия жигосва грубото неуважение на подписаното сред ЦИК, Българска национална телевизия и политическите партии съглашение от водача на " Атака " Волен Сидеров.

Държанието му в предаването " Референдум " от 01.10.2019г. беше възмутително и накърни достолепието на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в Българска национална телевизия.

Ръководството на Българска национална телевизия заявява, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните дейности по време на предаването. 

Ние считаме, че държанието, което показва господин Сидеров, беше низко, това беше проява на безотговорност и липса на почитание към Българска национална телевизия, каквато депутатският имунитет не му дава.

Недопустимо е потреблението на ефира на публичната телевизия и използването на език на омразата, на думи, които очернят политически съперници.

Никога в 10-годишната история на предаването " Референдум " не е имало такова шокиращо държание на участник.

Припомняме, че присъединяване в предаването " Референдум " на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на ръководител на Политическа партия " Атака " и началник на предизборния щаб.

Заради това отношение Българска национална телевизия ще предложи на ЦИК и Съвет за електронни медии да изключат от съглашението Политическа партия " Атака " и тя да няма безвъзмездни и платени участия в Българска национална телевизия.

Надяваме се също и политиците в Народно събрание да се дистанцират от държанието на Волен Сидеров. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР