Това беше една от стъпките за търсене на възможности за

...
Това беше една от стъпките за търсене на възможности за
Коментари Харесай

ГЕРБ се надяват някои от партиите да преосмислят позициите си

Това беше една от стъпките за търсене на благоприятни условия за диалог. Отдавна декларирахме да седнем на масата, да търсим опция за диалогичност посредством хора, които са отвън дейната политика, и да бъдат посредници. Говорихме за провокациите на рецесиите, в това число през законодателния въпрос, както ще има ли Народно заседание в идващите месеци, ще има ли държавно управление. Ние от ГЕРБ-СДС ще поставим тези старания до края. Надявам се, че в идващите няколко дни някои от парламентарните сили ще премислят решенията си.

Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след срещата с контактната група, управлявана от президента Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Много рецесии има, с които би трябвало да се оправим. Никой от жителите не чакат от нас твърдоглавие, никой не чака политическото его да вземат превъзходство, посочи тя.

" На първо място чакам тези обединения да премислят позицията си за диалог посредством хора, които са отвън дейната политика и са взели участие преди във взимането на тежки решения ", уточни тя.

Томислав Дончев добави, че по никакъв метод ГЕРБ няма да търсят аритметично болшинство. По думите му в политическите партии се следи еволюция единствено в границите на няколко дни. От радикална политически нарцисизъм до висока отговорност, посочи той. Според Дончев, в случай че е допустимо съставяне на болшинство, то би трябвало да е на база политики, правила и стратегии.

Даниел Митов от своя страна разяснява, че процесът и процедурата в една народна власт не трябва да се чупят. " Непрекъснато партиите декларират една позиция, само че след това може да се окаже друго. Затова си представям водачите на партиите да проявят малко разсъдък, защото залогът е огромен - българските жители да имат явен небосвод за излизане от рецесиите ", уточни той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР