Това беше една изключително неравна битка с Турция, защото се

...
Това беше една изключително неравна битка с Турция, защото се
Коментари Харесай

Плевнелиев: ЕС заложи ”бомба” с ”Фолксваген” в Турция

”Това беше една извънредно неравна борба с Турция, тъй като се оказа, че в действителност Турция не се придържа по никакъв метод и не им пука, и не ги интересуват разпоредбите на общия пазар. Открихме голяма бомба, дупка, проблем - величествен, заложен в своето съставяне на общия пазар - в контракта - както е подписан сред Европейска комисия, Европейски Съюз и Турция.
Турция е член на Митническия съюз с всички права, само че никакви отговорности. И Ердоган дава каквото си пожелае като предложения ", разяснява в Пловдив Росен Плевнелиев, който е и почетен ръководител на " Автомобилен клъстер България ".

Затова, съгласно вицепремиера Томислав Дончев, се постановат политически диалози на равнище Европейски Съюз: " Европейското законодателство, което би трябвало да е нещо прогресивно, което да оказва помощ на всички, се явява пречка. Тук имаме тематика освен с Турция, ограничавания, свързани с държавните помощи, разпоредбите за публични поръчки, това не са единствените ограничавания. И занапред това ще е основа за политически диалози, само че апелирам всички да си запишат нещо - като не е пристигнал " Фолксваген ", ще пристигна някой различен. Това ще стане до 2-3 години ", предвижда Томислав Дончев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР