Тотнъм взе глътка въздух след не особено добрите резултати в

...
Тотнъм взе глътка въздух след не особено добрите резултати в
Коментари Харесай

Тотнъм взе глътка въздух и разби Кристъл Палас за едно полувреме

Тотнъм взе " глътка въздух " след не изключително положителните резултати напоследък и надви изрично с 4:0 в гостуването си на Кристъл Палас в лондонското дерби сред двата отбора, което бе част от 19-ия кръг на Премиър лийг. Играчите на Антонио Конте изиграха едва първо полувреме, само че през втората част бяха безусловно безапелационни в своята доминация над своя съперник. 

В основата на това показване през втората част бе Хари Кейн (48’, 53’), който вкара две попадения и даде асистенцията за гола на Хюн-Мин Сон (72’). Между тях пък съумя да се разпише и Мат Дохърти, който бе прецизен в 68-ата минута.

Срещата стартира относително умерено, само че последователно футболистите на Патрик Виера взеха самодейността. Те сътвориха редица положителни благоприятни условия пред домакините след половин час игра, само че първо Джордан Аю, а след това Йоаким Андерсен и Еберичи Езе се отличиха с пропуски. Те имаха искания и за дузпа в 41-ата минута, само че съдията Майкъл Оливър взе решение, че такава няма след консултация с ВАР.

Тотнъм съумя да вземе преднина в самото начало на второто полувреме, когато бърза офанзива прати топката в Брайън Хил, той откри Иван Перишич на другия фланг, а отличното центриране на хърватина откри Хари Кейн единствено на няколко метра от голлинията и опитния голаджия нямаше по какъв начин да сгреши.

“Шпорите ” стигнаха до второ попадение единствено пет минути по-късно, когато още веднъж не изключително добре подредената защита на Кристъл Палас разреши на Хари Кейн да овладее топката пред наказателното поле, след което да замени двойно подаване с Брайън Хил, единствено с цел да прати топката с десния си крайник за повторно в мрежата на “орлите ”.

Тотнъм вкара трето попадение в 68-ата минута, когато още веднъж Хари Кейн се пребори за една топка отляво, по-късно пусна към Хюн-Мин Сон, по-късно рикошетът също оказа помощ на гостите, топката е се озова в Мат Дохърти, който с левия крайник се разписа за 3:0.

В 72-ата минута нова неточност в защитата на Кристъл Палас разреши още веднъж на Хари Кейн да поеме една топка към центъра на терена и с пас в предни позиции да откри Сон, който този път самичък се разписа за 4:0.

С тази победа Тотнъм събра 33 точки и продължава да заема петото място в подреждането. Над тях са Манчестър Юнайтед и Нюкасъл с по 35.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР