Тотнъм успя да спечели с минималното 1:0 гостуването си на

...
Тотнъм успя да спечели с минималното 1:0 гостуването си на
Коментари Харесай

Тотнъм се върна на победния път, Конте надхитри Де Дзерби в италиански сблъсък

Тотнъм съумя да завоюва с минималното 1:0 гостуването си на Брайтън в мач от 10-ия кръг на Премиър лийг. Това бе отговор на играчите на Антонио Конте след загубата от Арсенал в градското дерби с Арсенал и несполучливия мач в Шампионската лига против Айнтрахт. Единственото попадение в срещата бе дело на Хари Кейн, който се разписа в 21-ата минута. По този метод и новият ментор на " чайките " дебютира с проваляне пред лична аудитория, откакто в предишния кръг приключи наедно 3:3 с Ливърпул. 

“Шпорите ” започнаха по-активно дуела и в първите десетина минути на два пъти заплашиха вратаря Робърт Санчес с удари на Хюн-Мин Сон и Мат Дохърт. В 21-ата минута още веднъж испанският пазач на домакините трябваше да се намесва уверено след изстрел на Родриго бентанкур от границата на наказателното поле.

Лондончани откриха резултата в 21-ата минута, когато топката бе разиграна след осъществяване на корнер и в последна сметка доближи до Хюн-Мин Сон, а кореецът центрира към Хари Кейн, който, въпреки и с тил към вратата, прати топката с глава в мрежата за 1:0.

Брайтън подвигна оборотите след получения гол и до края на първата част те изнесоха играта в по-предни позици, а удари на Мойсес Кайседо, Соли Марч и Люис Дънк не сполучиха да влетят в мрежата, а един път и Лорис трябваше да се намесва несъмнено.

Играчите на Антонио Конте съумяха много качествено да убият темпото през втората част, а пресата им не даваше опция на “чайките ” да разиграват по-спокойно топката. В 75-ата минута Сон вкара попадение за лондончани, само че то бе анулирано заради засада. Няколко минути по-късно Дани Уелбек съумя да напредне добре и стреля с десния крайник, само че топката мина около дясната греда.

С тази победа Тотнъм се изкачи до третото място в класирането с 20 точки, а Брайтън е шести с 13. В идващият кръг Брайтън ще гостува до Лондон, където ще се изправи против Брентфорд, а “шпорите ” ще домакинстват на Евертън.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР