Тотнъм Хотспър приема Ливърпул в най-интригуващия мач от седмия кръг

...
Тотнъм Хотспър приема Ливърпул в най-интригуващия мач от седмия кръг
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Тотнъм vs Ливърпул 2:1

Тотнъм Хотспър приема Ливърпул в най-интригуващия мач от седмия кръг от Висшата лига на " Тотнъм Хотспър Стейдиъм " и играят. Хюн-мин Сон откри в 36-ата минута. Коди Гакпо изравни резултата в петата минута от добавеното време. Къртис Джоунс беше изпъден през първото полувреме, а Диого Жота остави гостите с 9 индивида през втората част.

Срещата може да я гледате онлайн по DIEMA SPORT 2. Сайтът Gong.bg, както постоянно, ще предложи на своите читатели текст и богато мултимедийно отразяване.

Първата по-напрегната обстановка в мача пристигна след три минути. Случи се по диагонал подаване вдясно за Мохамед Салах. Той овладя и комбинира с Луис Диас, а колумбиецът нанесе удар, само че Педро Поро блокира опита му. След осъществявания корнер пък Алексис Мак Алистър шутира от въздуха изчистената топка с левия крайник, само че не беше прецизен - навън.

В седмата минута Деян Кулушевски се понесе вдясно по нападението на " шпорите " и шутира по диагонала, но Ван Дайк с тяло блокира удара на новата звезда на лондончани. В 11-ата минута Джеймс Мадисън почувства болки в дясното си коляно, само че съумя да даде вляво пас към Ричарлисон. Той пък центрира по земя сред бранителите и Алисон Бекер, само че нямаше негов съотборник, който да порази неточността на играчите в алено.

В 13-ата минута Ливърпул беше покрай това да открие след умел дълъг пас вляво за Собослай. Той даде към Луис Диас, който пък видя Коди Гакпо в наказателното поле на Тотнъм. Нидерландецът се забави при обработването на топката, само че въпреки всичко шутира, а Гийермо Викарио отрази. Последва мощен удар от диагонала от Анди Робъртсън, само че още веднъж стражът на Тотнъм реагира впечатляващо.

Шест по-късно Салах чудесно продължи вдясно за Собослай, който центрира хубаво към Къртис Джоунс, който стреля, само че Сар и Поро блокираха англичанина. След 26 минути игра заради намесата на ВАР Ливърпул остана с човек по-малко. Къртис Джоунс и Ивс Бисума влязоха в единоборство за противоречива топка в половината на лондончани. Джоунс докосна топката от горната страна, след което кракът му се приплъзна по нея и се вряза в глезена на Бисума.

Тъмнокожият футболист на " шпорите " падна на тревата с болки, а реферът сподели жълт картон на Джоунс. ВАР привика съдията да прегледа още веднъж обстановката, на която ясно се видя цялото събитие, само че с оглед новите правила на IFAB, то Хуупър е видял несъразмерна експанзия и Ливърпул доигра срещата с 10 души.

След половин час игра Джеймс Мадисън насочи удар с левия крайник през Ван Дайк, само че Алисон Бекер направи избавяне.

В 34-ата минута Ливърпул откри резултата в Лондон, откакто Салах изведе в предни позиции Луис Диас. Колумбиецът пое топката и шутира по диагонала и не остави никакъв късмет на Викарио, само че реферите взеха решение, че колумбиецът необичайно е в засада и анулираха гола на гостите.

Девет минути преди края на първото полувреме Тотнъм поведе в резултата. Това се случи, откакто Джеймс Мадисън даде извънреден пас зад защитата на Ливърпул вляво за Ричарлисон. Джо Гомес работи едва и изпусна бразилеца, който върна паралелно към Хюн-мин Сон, а кореецът от близко нямаше по какъв начин да сгреши - 1:0 за Тотнъм.

В петата минута от добавеното време на първата част Коди Гакпо изравни резултата, откакто получи топката с тил към вратата на Викарио. Той овладя и се обърна и с мощен удар прониза някогашния вратар на Емполи - Викарио, с цел да направи резултата 1:1.

В 53-ата минута на първото полувреме " алените " можеха да осъществят цялостен поврат още до почивката, откакто Мохамед Салах даде извънреден пас към Луис Диас в наказателното поле на " шпорите ". Той отигра с плъзгане, само че не откри очертанията на вратата на Викарио - навън.

На почивката Юрген Клоп размени Гакпо, който очевидно не можеше да продължи след болките в коляното, а на негово място се появи Диого Жота. Втората част пък стартира с взлом от домакините, с цел да се случи избавяне на Алисон Бекер в 50-ата минута след отличен удар, насочен от Джеймс Мадисън.

Алисон направи още две спасявания в хода на идващите 10 минути, първо против Сон, а след това против Дестъни Удоджи. В 59-ата минута Тотнъм осъществя втори гол в срещата, който беше анулиран заради засада. Джеймс Мадисън даде пас вляво за Ричарлисон, който по сходство на първия гол даде паралелен пас към Сон, с цел да може кореецът да приключи, само че този път бразилецът беше в засада.

В 64-ата минута реферите стопираха офанзива на Ливърпул след леко нарушаване на Мохамед Салах против Дестъни Удоджи. Египтянинът се учуди за следващ път от решението на реферите, което му донесе жълт картон за реакция. При ответното нахлуване към Робъртсън влезе в единоборство с Кулушевски, а топката излезе след последно допиране от шведския халф на Тотнъм, а арбитрите наградиха домакините с ъглов удар.

В 69-ата минута от срещата Диого Жота пък беше изпъден с втори жълт картон. Това се случи, откакто португалецът си изкара един в 64-ата, а пет по-късно загуби топката от Удоджи, след което препъна тъмнокожия футболист на Тотнъм, с цел да разреши изцяло реферът с съображение да изгони влезлия като запаса футболист.

Четвърт час преди края на приключването на постоянното време Ливърпул стигна до ъглов удар, а влезлият като запаса Александър-Арнолд центрира към Ван Дайк, който нанесе удар с глава, но неакуратен. В 78-ата Собослай опита изстрел от далечна отдалеченост, който обаче не затрудни Викарио.

LIVE /

1:0 Сон (36)

1:1 Гакпо (45+5)

Рефер: Саймън Хуупър

Стадион: " Тотнъм Хотспър Стейдиъм " (Лондон, Англия)

Тотнъм:   Викарио – Поро, Ромеро, Ван де Вен, Удоджи – Сар, Бисума, Кулушевски, Мадисън, Сон – Ричарлисон

Мениджър: Анге Постекоглу

Ливърпул: Алисон – Гомес, Матип, Ван Дайк, Робъртсън – Джоунс, Мак Алистър, Собослай, Салах, Гакпо, Диас

Мениджър: Юрген Клоп
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР