Тоталната липса на доверие има своето оправдание.Достатъчно е да се

...
Тоталната липса на доверие има своето оправдание.Достатъчно е да се
Коментари Харесай

Лилов по Дарик: Парламентът е една сбирщина от хора, решили в рамките на мандат да си оправят живота

" Тоталната липса на доверие има своето опрощение.Достатъчно е да се чуе не цялостен спор в пленарната зала, а единствено малко от него. Посланията от дълго време се разпаднаха и хората са демотивирани, комплицирани и презиращи това, което иронично назоваваме " политическа класа. "

Това съобщи впредаването " Кой приказва " по Дарик радио журналистът Еми Бахур, която бе част от " Голямото жури ".

" Тези, които стартират концепцията за президентска република, са тези, които им се желае статуквото на актуалната политическа система да се резервира.От това може да има някаквиефекти в посока промяна на системата. Не споделям, че президентът е почтен, само че други са му задачите ", добави тя.

" Демокрацията е пътешестване безспир. Тя е един комплициран и динамичен развой на компликации да вземаш решения. Като кажем " президентска република " си предстваяме самовластие, само че това не значи повече народна власт. Когато кажем парламент и партия, вътре има думата " парле - част ". По формулировка партиите съставляват част от обещството и тезичасти би трябвало да се сглобят по някакъв метод. Проблемът е, че в България това партньорство се прави не в името на обществени, значими публични цели, а в името на тяснопартийни ползи.

Сега се прави опит да имаме ръководена народна власт по Путинов вид и нещо като президентска изпълнителна власт. Опитътда се върви към президентска република е псевдо опция.Не толкоз президентъткато роля, а може би личността на Радев тласка нещата натам, не тъй като той знае какво да прави, а по-скоро откомандорски инстинкт ", сподели психологът ибивш зам.-председател на Народното събрание Иван Иванов.

" Българската политическа класа направи един миш-маш, който не се яде. Нашите политици желаят да бъдат сигурни, че могат да трансформират изборния закон, с цел да могат да си вържат гащите до идващите избори. Българските партии съставляват някакви частни групови ползи. Феноменът 15 % невалидни бюлетини ни демонстрира каква гозба ни готвят тези политици. Парламентът съставлява една пасмина от хора, които са решили в границите на един мандат да си оправят живота ", безапелационен бе издателят Виктор Лилов.

" Не може да се поддържа съставянето на едно безпринципно държавно управление. Не си представям и не считам, че тази компания може да излъчи държавно управление ", добави Бахур.

На този стадий гласоподавателите нямат доверие на тези, които ги ръководят, и търсят нещо нововъзникнало, някой избавител. Моето съмнение е някаква нова политическа мощ да се появи, а това дали тя ще бъде безусловно популистка или като Политическа партия, които се пробват да създадат нещо, въпрекиукраската, с която идват, не е ясно ", показа социологът Светла Енчева.

" Принципите или полезностите на партиите са по този начин наречената " идеология ". Когато тръгнат да ръководят обаче, се оказва, че тези правила нямат нищо общо с действителността. Партиите са в Народното събрание, с цел да се пробват да вземат решения, не които са безпринципни, само че не и да се крият зад правила в полза на истината ", разяснява Лилов.

" Не сме дорасли за Шенген. Достатъчно е човек да гледа новините, с цел да види каква е обстановката по границите, какъв е хаосът с полицията, по какъв начин безчовечен се отнасяме с мигранитте. По никакъв метод не можем да претендираме, че бихме могли да сме част от шенгенското пространство ", безапелационна бе Еми Башур по отношение на въпроса " България-Шенген ".

" Чудя се за какво толкоз малко страни в Европейски Съюз са срещу нашето присъединение към Шенген. Не сме подготвени сигурно ", добави Светла Енчева.

" Съществуват две тълкования на обстановката. Първата е, в случай че се опитваме да се вгледаме в себе си и кажем, че България изнася корупция, криминалност и миграция, и в някаква степен си заслужаваме тази орис. Втората интерпретация е, че постоянно има изкупителна жертва и черна овца в европейското пространство и България е доста комфортна за тази роля. В този смисъл е въпрос на позиция ", съобщи Иван Иванов.

" Един мигрант от афганистан, с цел да стигне до България заплаща 10 000 $ и тези пари се наливат в каналите за трафик на хора, които се употребяват и за трафик на дрога, оръжия и по този начин нататък ", добави Лилов.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР