TotalEnergies излиза от консорциума, който трябва да проучва запасите на

...
TotalEnergies излиза от консорциума, който трябва да проучва запасите на
Коментари Харесай

Total излиза от консорциума за шистов газ край Крит

TotalEnergies излиза от консорциума, който би трябвало да изследва запасите на шистов газ към гръцкия Крит. Френската компания е уведомила за това сътрудниците си и гръцките управляващи, оповестява ежедневникът Kathimerini.

Проучването на двата блока край западната и югозападната част на острова бе предоставено на консорциум, в който с изключение на Total (40%) вземат участие ExxonMobil (40%) и Hellenic Petroleum (20%), след извоюван интернационален конкурс през 2017 година и ратификация на Народното събрание две години по-късно.

Според известието TotalEnergies остава ангажирана с развиването на възобновими енергийни източници в Гърция и ще продължи активността си в страната посредством локалното дъщерно сдружение TotalEnergies Marketing Hellas.

По-рано тази седмица стана ясно, че планът ще се ръководи от от Hellenic Hydrocarbon Resources Management (EDEY) –държавна компания за нефт и природен газ, основана в Атина. В случай че консорциумът се откаже от договорката, EDEY ще продължи изследванията в партньорство с норвежката Petroleum Geo-Services (PGS).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР