Тошко Тодоров-Машора от карловското село Столетово иска 10 000 лв.

...
Тошко Тодоров-Машора от карловското село Столетово иска 10 000 лв.
Коментари Харесай

Скромно: Машора иска 10 000 лв. обезщетение за незаконния си арест

Тошко Тодоров-Машора от карловското село Столетово желае 10 000 лева от прокуратурата за противозаконния си арест през предходната година.

Машора е обвинен за трафик на мигранти в Гърция и още през ноември 2021 година Пловдивският областен съд отхвърли да го екстрадира, тъй като чужденците са засечени в кемпер, продаден от Тодоров 2 месеца по-рано. Въпреки това решение на съда европейската заповед за арест не е била свалена от масивите на Министерство на вътрешните работи и на 3 септември м. година Машора беше арестуван от Гранична полиция на път към Китен. След това беше освободен, а Бургаският окъжен съд отхвърли да прегледа всъщност настояването за екстрадиция.

През есента на 2021 година Машора прекара 9 дни в ареста по обвиняване от гръцката страна, че с кемпер, който се води на негово име, са били превозени 28 бежанци край град Драма. Возилото е било продадено, само че талонът не е бил заменен и когато били открити мигрантите, по документи притежател на кемпера към момента се водел Тошко Тодоров-Машора. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР