Торове за коледния кактус, които ще му осигурят обилен цъфтеж.

...
Торове за коледния кактус, които ще му осигурят обилен цъфтеж.
Коментари Харесай

Грижи за коледния кактус през декември

Торове за коледния кактус, които ще му обезпечат изобилен разцвет. Подхранването на растенията, изключително през декември, е доста значимо.

Ако решите да изберете най-лесния метод и просто да си купите тор, обърнете внимание на дозата и състава. През декември е най-добре да употребявате 1,5 до 2 пъти дозата, посочена на опаковката. Изберете тора, който съдържа минимум азот.

Торове за коледния кактус

Ябълки

Коледният кактус доста обича ябълковите запарки. Нарежете междинна ябълка и налейте 2 литра вода. След 2 дни можете да полеете растението. Това ще му обезпечи желязо, фосфор, калий и други потребни микроелементи.

Борна киселина

Разредете 1 г борна киселина в 1 литър вода и напръскайте растението заран или вечер с този разтвор.

Дървесна пепел

Дървесната пепел насища земята с калий, калций, магнезий и фосфор. Рецептата за разтвора е много елементарна: смесете 2 супени лъжици пепел с 1 литър вода и оставете да престои към 3 часа.

Бананова кора

Калият и манганът, на които са богати банановите кори, ще бъдат доста потребни за вашето цвете. Натрият, желязото и фосфорът единствено ще подобрят резултата. Вземете 2 кори от банан и налейте 1,5 литра вода. Оставете да престои 1 ден. Вече можете да полеете коледния кактус.

Вижте още: Как да почистите кухнята до искра?

Циклама

Есента за нея е интервал на напредък и разцвет. Трябва да я държите на светлина и да я поливате щедро в чинийката на саксията. Дъждовната вода е най-хубава.

Както виждате, другите цветя се нуждаят от разнообразни условия, в които ще се усещат добре и удобно. Ако, обаче вършиме нещата премислено, ще видите, че в реалност всичко е много елементарно и просто. Поливането с дъждовна вода или приготвянето на разтвор от бананова кора не е мъчно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР