Торино: Момиче, 5, загина след катастрофа на италиански военен самолет

...
Италиански военен самолет се разби, докато участва в акробатично упражнение
Коментари Харесай

Италиански военен самолет се разби, докато участва в акробатично упражнение в Торино, убивайки петгодишно дете момиче в кола на земята.

Видео показва как пилотът, който оцелява, катапултира мигове преди удара, последван от огромно огнено кълбо близо до летище Торино.

Деветгодишният брат на момичето беше сериозно ранен, докато родителите им получиха изгаряния.

Вицепремиерът Матео Салвини каза, че катастрофата е била "ужасна трагедия".

Видео, заснето близо до главното летище на Торино, показва девет самолета, набиращи височина в две плътни формации, преди единият да се отлепи и да започне да пада от небето.

Докато самолетът се разбива на земята, се издига гъст черен дим, докато пилотът може да се види да скача с парашут, след като се катапултира от самолета.

Според местни италиански медии първоначалното разследване предполага, че самолетът може да се е сблъскал с ято птици, което вероятно е накарало животно да влезе в двигателя и да доведе до повреда на двигателя.

Реактивният самолет беше част от демонстрационния екип на Frecce Tricolori, който трябваше да участва в събитие по случай 100-годишнината на италианските военновъздушни сили в неделя.

Това събитие вече е отменено, според Reuters.

Министърът на отбраната Гуидо Крозето добави: „Министерството изразява своите съболезнования на членовете на семейството.

Той добави, че служителите „са предоставили всички средства и умения за справяне с извънредната ситуация и в подкрепа на всички участващи хора“.

Пишейки в социалните медии, г-н Салвини потвърди, че пилотът е „изскочил с парашута си в последния момент“.

"Плашеща трагедия", добави той. „Молитва и прегръдка на трогателна близост.“

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР