ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за

...
ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за
Коментари Харесай

Република Корея - азиатците са готови да подобрят представянето си от 2002 година

ТОПСПОРТ продължава с представянето на тимовете, които се класираха за финалите на Световното състезание в Катар. Големият футболен шампионат стартира на 20 ноември, като всеки ден ще ви срещаме с един от участниците на Мондиал 2022. Днес ви представяме Република Корея.

Националният тим на Р. Корея ще взе участие на Световно състезание за единайсти път в своята история. Тяхното най-хубаво достижение е четвърто място през 2002 година на домашната сцена, когато бяха домакини дружно с Япония на международните финали. Южна Корея дебютира на международно състезание през далечната 1954 година в Швейцария, когато отборът отпада в груповата фаза след две загуби в два мача и стряскащата голова разлика 0-16. Цели 32 години Южна Корея отсъства от най-големия футболен конгрес като се завръща на шампионата в Мексико през 1986 година От тогава националната селекция на Република Корея е неизменим участник на международни финали.
 Снимка 595330
Източник:

ПЪТЯТ ДО КАТАР

Корейците приключиха на второ място в сложна квалификационна група и позволиха загуба едвам в последния си мач, когато класирането им към този момент беше несъмнено. Преди това тимът на Бенто навъртя серия от седем победи и ще се надява на сходна инерция и на Световното състезание в Катар, на което ще се стреми да излезе от групите за първи път от 2010 година.

СЕЛЕКЦИОНЕРЪТ

беше назначен отпред на корейците през 2018 година, откакто договорът на някогашния ментор Шин Тае-йон не беше възобновен. В кариерата си 53-годишният Бенто играе за португалските грандове Бенфика и Спортинг, а сред тях е в испанския Овиедо през втората половина на 90-те години на предишния век.
 Снимка 248590
Източник:

Треньорският му път продължава към този момент съвсем две десетилетия, като мина през цялата подчиненост, с цел да доближи до португалския народен тим. С Роналдо и компания Бенто класира " мореплавателите " на 1/2-финалите на Евро 2012, само че те бяха отстранени от съседа Испания след осъществяване на дузпи. Сега Бенто и Португалия са от разнообразни страни на барикадата и няма място за сантименти.

СИЛНИ И СЛАБИ СТРАНИ

Отборът на Република Корея има присъщ жанр за азиатските страни. Тимът се бори за всяка топка и разчита на това да печели битката в центъра на терена. Така се дава началото на рискови контра-атаки, като тимът има бързи футболисти като нападателят на Тотнъм Хьон-Мин Сон. Южна Корея ще се опита да държи по-малко топката и да реализира бързи набези.
 Снимка 540875
Източник:

Поне това направи усещане в играта на тима преди четири години на Мондиал 2014. Република Корея има и класни футболисти в средата на терена, които могат да вършат доста положителни подавания и да основават положения пред вратата на противника. Като уязвимост може да изтъкнем по-несигурната игра в защита и е доста евентуално отборът да бъде малко с по-дефанзивен жанр на игра на международното състезание.

ЛИДЕРИТЕ

Футболистът на Тотнъм Хьон-Мин Сон е най-изявеният състезател в състава на Република Корея. Той е футболистът с най-вече попадения за националния тим в настоящия състав като има на сметката си 104 мача и 35 гола.
 Снимка 589543
Източник:

На 24 декември 2010 година Хьон-Мин Сон бе извикан за първи път в тима за Азиатската купа през 2011 година Той дебютира за националния тим в другарски мач против Сирия на 30 декември. На финалите на шампионата, Сон вкара първия си гол за мъжкия народен отбор при успеха с 4:1 над Индия.
 Снимка 582046
Източник:

Трябва да отбележим и наличието на Ким Мин-Дже, който се трансформира в един от водещите централни бранители на Серия А единствено месеци, откакто се причисли към Наполи. Бранителят е в златна футболна възраст, към този момент е на 25 и има зад тила си над 40 мача с националната фланелка на родината си.

ПРОГНОЗА

Южна Корея е в група с любимеца Португалия, Гана и Уругвай. Според нас корейците няма да излязат от групата, в случай че не се случи това, за което алармирахме като вероятен вид - Португалия да сервира сензация и да отпадне в групите. Но в случай че всичко върви горе долу съгласно упованията, би трябвало португалците да излязат от групата дружно с Уругвай.

ПРОГРАМА

24 ноември: Уругвай - Южна Корея и Португалия - Гана

28 ноември: Южна Корея - Гана и Португалия - Уругвай

2 декември: Южна Корея - Португалия и Гана - Уругвай

ГРУПАТА ЗА КАТАР

Вратари: Ким Сеунг-Гю, Джо Хьон-уу, Сонг Бук-Кун

Защитници: Ким Мин-Джае, Ким Йънг-Гуон, Куон Кюнг-Уон, Чо Ю-Мин, Ким Муун-Хуан, Уун Джон-Гю, Ким Тае-Хуан, Ким Джин-Су, Хонг Чул

Полузащитници: Юнг Уу-Йънг, Сон Юн-Хо, Паик Сунг-Хо, Хуанг Ин-Беом, Лее Джае-Сунг, Куон Чанг-Хун, Джон Уу-Йънг, Лий Канг-Ин

Нападатели: Сон Хюн-Мин, Хуан Хий-Чан, Ну Санг-Хо, Сонг Мин-Кю
 Потвърдено: Хьон-Мин Сон е включен в състава на Южна Корея за Световното
Потвърдено: Хьон-Мин Сон е включен в състава на Южна Корея за Световното

Нападателят на Тотнъм има проблеми с травма, само че все пак ще пътува за Катар
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР