ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за

...
ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за
Коментари Харесай

Уелс - отборът, който вече пренаписа историята си

ТОПСПОРТ продължава с представянето на тимовете, които се класираха за финалите на Свеовното състезание в Катар. Големият футболен шампионат стартира на 21 ноември, а през днешния ден е ред да се срещнем с тима на Уелс, който през юни тази година пренаписа историята си.

ПЪТЯТ КЪМ МОНДИАЛ 2022

Уелс се класира за повторно в историята си на Световно състезание, откакто победи Украйна с минималното 1:0 във финалния бараж за място на Мондиала.
 Снимка 576512
Източник:

За пръв път " драконите " се класираха на Световно през далечната 1958 година, като този път съумяха да си подсигуряват място в Катар с помощта на автогол на Андрий Ярмоленко. Силен мач изигра и вратарят Уейн Хенеси, който направи 9 спасявания и по този начин резервира чиста мрежа.

СЛАБИ МЕСТА

Уелс се показа едва в Лигата на нациите, само че в последните години отборът има навика да демонстрира най-хубавото от себе си на най-голямата сцена. Именно поради това играчите на Уелс ще дойдат в Катар със самочувствие и упоритост за осминафиналите.
 Райън Гигс няма да се връща отпред на Уелс
Райън Гигс няма да се връща отпред на Уелс

Той напусна поста през ноември 2020 година

ТРЕНЬОРЪТ

Въпреки класирането на Уелс, Райън Гигс се отдръпна от поста селекционер на отбора. Легендата на Манчестър Юнайтед в началото напусна позицията през ноември 2020 година, откакто бе задържан. Впоследствие той бе упрекнат в потреблението на принуждение против някогашната си другарка и нейната сестра - нещо, което той отхвърли.
 Снимка 534469
Източник:

В последна сметка Роб Пейдж подписа четиригодишен контракт като селекционер на островитяните. Бившият управител на Порт Вейл и Нортхемптън преди този момент е работил като помощник на Гигс, а също по този начин е бил треньор на Уелс до 21 години, наблюдавайки напредъка на няколко играчи в старшата група, в това число Даниел Джеймс, Джо Родън, Джо Морел и Крис Мефам.
 Сенегал - любимецът на Африка за мощно показване на Мондиал 2022
Сенегал - любимецът на Африка за мощно показване на Мондиал 2022

Тимът мина по сложния път към Световното

ЗВЕЗДИТЕ

Гарет Бейл и Даниел Джеймс са измежду звездите на Уелс, които ще са най-голяма опасност за противниците. Бившият състезател на Реал (Мадрид) и сегашен подобен на ФК Лос Анджелис, е огромната звезда в уелския народен тим. Почти несъмнено това ще бъде решаващият състезател.
 Снимка 568017
Източник:

Бейл вкара повече голове (33) от всеки различен в историята на уелския народен тим, до момента в който Рамзи е единственият различен играч, получил повиквателна през последните 12 месеца с повече от пет гола на името си.

МАЧОВЕТЕ В ГРУПОВАТА ФАЗА

Уелс ще бъде в Група B на Световното състезание в Катар дружно с Англия, Съединени американски щати и Иран.

21 ноември, Англия - Иран и Съединени американски щати - Уелс

25 ноември, Англия - Съединени американски щати и Уелс - Иран

29 ноември, Уелс - Англия и Иран - Съединени американски щати

Първите два тима от всяка група се класират за 1/8-финалите. Ако два или повече отбора са с еднакъв брой точки, първо се гледа головата разлика (предимство дават множеството маркирани голове). Ако индикаторите са безусловно идентични, се ползват следните критерии: директни дуели сред двата или множеството забъркани отбора, головата разлика в тях и множеството маркирани голове.
 Снимка 553755
Източник:

Групата на всеки от тимовете ще претърпи смяна, защото броят й ще бъде повишен от 23 играчи на 26, като по този начин главно се предотвратяват вероятни случаи на експлоадиране на Covid-19. В резултат на гореспоменатото би трябвало да се означи, че броят на запасите ще бъде 15, а не 12, както до момента.
 Уелс победи Украйна и се класира на Световно състезание
Уелс победи Украйна и се класира на Световно състезание

Мачът беше отлаган дълго време поради войната
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР