ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за

...
ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за
Коментари Харесай

Нидерландия - ще цъфнат ли лалетата на Ван Гаал в Катар?

ТОПСПОРТ продължава с представянето на тимовете, които се класираха за финалите на Свеовното състезание в Катар. Големият футболен шампионат стартира на 21 ноември, а през днешния ден ще ви срещнем с последния тим от група " А ", един от любимците на Мондиала - Нидерландия.

ПЪТЯТ КЪМ МОНДИАЛ 2022

Нидерландия се насочва към Катар с вярата да бъде коронясана като Световен първенец за първи път, откакто приключва на второ място цели три пъти.

Опитният управител Луис ван Гаал се завръща отпред на  " лалетата " за трети път, откакто размени Франк де Бур, който напусна след отпаднането от Евро 2020.
 Катар -
Катар - " мъни-мъни " и футболът е пари!

TOПСПОРТ стартира с представянето на тимовете, които се класираха на Мондиал 2022

В квалификациите Нидерландия беше в група с Турция, Норвегия, Черна гора, Латвия и Гибралтар. " Лалетата " приключиха отпред в група " G ", с две точки пред Турция.

Нападателят на Барселона Мемфис Депай се трансформира в голмайстор на отбора с впечатляващите 12 гола в квалификациите, което докара до общо 42 за националния тим в 80 мача.
 Снимка 588789
Източник:

За Мондиал 2022  " лалетата " бяха изтеглени в група " А ", дружно с домакините от Катар, Еквадор и Сенегал.

СИЛНИ И СЛАБИ СТРАНИ

Нидерлнадия определено ще се стреми да реализира нещо по-запомнящо се след няколко провали на интернационалната сцена. " Лалетата " пропуснаха Световното състезание през 2018 година в Русия и отпаднаха от Чехия на 1/8-финалите на Евро 2020.

Със своя опит селекционерът Ван Гаал изведе нидерландците до първо място в своята квалификационна група със седем победи от общо 10 мача. Треньорското досие на Ван Гаал също е впечатляващо - той е водил Барселона и Манчестър Юнайтед на клубно равнище, както и под негово управление " оранжевите " приключват трети на международното състезание през 2014, побеждавайки домакините от Бразилия с 3:0 в мача за третото място. Определено можем да кажем, че опитът на треньора ще бъде един от най-силните козове на тима.
 Снимка 235410
Източник:

Звезди на тима

Капитан на нидерландците е бранителят на Ливърпул Върджил ван Дайк, който се постанова като един от най-хубавите играчи в света на своя пост. Нападателят на Барселона Мемфис Депай ще бъде острието на тима и ще се разчита доста на голмайсторския му усет, макар че в клубния си тим все по-често остава на пейката.
 Снимка 383645
Източник:

Силни страни

" Лалетата " разполагат с благосъстояние от млади гении на съвсем всички позиции, от които да избират, като крилото на ПСВ Коди Гакпо е един от главните. Защитниците Юриен Тимбер и Тирел Маласия и полузащитникът на Байерн Райън Гравенберх постоянно могат да потребна алтернатива за Ван Гаал.

В отбрана нидерландците също могат да се похвалят с дълбочина. Ван Дайк може и да не е в съвършена форма, само че остава топ състезател, до момента в който Стефан Де Врай, Матайс де Лихт, Юриен Тимбер и Дейли Блинд играят на много високо равнище за огромни европейски клубове.

Ван Гаал евентуално ще се опита да употребява тази мощ, като играе със система от трима централни бранители и по този метод да употребява максимума от най-хубавите си бранители.
 Еквадор - със скандал към напредък
Еквадор - със скандал към напредък

Футболистите на " Ла Три " са жадни за международна слава

Слаби страни

Основната уязвимост на Нидерландия е неналичието на опит. За цялата си кариера в националния тим, Ван Дайк не е играл в огромен интернационален шампионат. Той пропусна Евро 2020 заради травма, а Нидерландия не се класира както за Евро 2016, по този начин и за Световното състезание през 2018 година Освен Ван Дайк, измежду опитните играчи са още Френки де Йонг и Дейли Блинд, а Жоржиньо Вайналдум ще пропусне конкуренцията заради травма.

Като позиция най-слабата страна на " лалетата " безспорно е вратарската. Тим Крул беше изпъден от Ван Гаал, откакто не се яви на подготвителна сесия през септември. Определено съществува много неустановеност за позицията сред гредите на Нидерландия, като селекционерът евентуално ще избира сред Яспер Силесен и 38-годишния пазач Ремко Пасвер.
 Снимка 428131
Източник:

Големият отсъстващ

Винаги има играчи, които се чака да вземат присъединяване на Мондиала, само че пропущат шампионата заради тактически аргументи, травми или други непредвидени условия. Световното състезание през 2022 година не прави изключение.

Полузащитникът на Рома Жоржиньо Вайналдум получи фрактура на крайници по време на подготовка и ще би трябвало да наблюдава сблъсъците в Катар по малкия екран.

НАЙ-ДОБРИТЕ 11

Най-вероятно Силесен ще получи късмет да застане под рамката на вратата, макар че както към този момент написах, няма огромна сигурност за тази позиция.

В отбрана Ван Гаал наподобява решен да играе с трима централни бранители, оградени от атакуващи крила. Това значи, че Тимбер, Ван Дайк и Нейтън Аке могат да се появят в средата, с Дъмфрис и Блинд като халф-бекове.

Де Йонг ще бъде един от двамата централни полузащитници, като Клаасен евентуално е любимецът да му партнира. Стивън Бергхаус ще се надява да получи утвърждение като номер 10, макар че обстановката му в Аякс може да осуети тези проекти.

Това оставя офанзива от двама, а там Мемфис Депай и Стивън Бергвайн наподобяват непоклатими на върха на офанзивата.

Нидерландия: (3-5-2) Силесен, Дъмфрис, Тимбер, Ван Дайк, Аке, Блинд, Де Йонг, Клаасен, Бергхаус, Депай, Бергвайн
 Снимка 545653
Източник:

Може ли Нидерландия да размени играчите в листата на Световното състезание?

След като финалният лист от 26 души стане формален, участващите тимове на Световното състезание имат право да вършат промени единствено преди първия мач от шампионата и единствено при положение на изключителни условия.

Според формалните правила на шампионата, " състезател, посочен в окончателния лист, може да бъде сменен единствено при положение на съществено пострадване или заболяване до 24 часа преди началото на първия мач на тима си ".
 Сенегал - любимецът на Африка за мощно показване на Мондиал 2022
Сенегал - любимецът на Африка за мощно показване на Мондиал 2022

Тимът мина по сложния път към Световното

Въпросният тим ще би трябвало да показа на ФИФА медицински отчет и в случай че международният директорски орган сметне, че " пострадването или заболяването са задоволително съществени, с цел да попречат на играча да взе участие в Световното състезание по футбол ", тогава замяната ще бъде позволена. Заместващият състезател би трябвало да пристигна от предварителния лист на играчите, показани на ФИФА през октомври.

МАЧОВЕТЕ В ГРУПОВАТА ФАЗА

21 ноември (18:00ч) Сенегал - Нидерландия , ст. " Ал Тумама " (Доха)

25 ноември (18:00ч) Нидерландия - Еквадор, ст. " Халифа " (Доха)

29 ноември (17:00ч) Нидерландия - Катар, стадион " Ал Бейт " (Ал Хор)
 Снимка 545649
Източник:

ПРОГНОЗА ЗА КЛАСИРАНЕ

Несъмнено Нидерландия е безспорен любимец за излизане от група " А ". Намирайки се в компанията на домакина Катар, Еквадор и Сенегал - " лалетата " сигурно са един от тимовете, които се считат за сигурни участници в директните елиминации на Мондиала. Все отново Световните шампионати нееднократно са поднасяли огромни изненади и няма нищо несъмнено. Другите три тима наподобяват равностойни и постоянно могат да хвърлят някоя огромна " бомба ".

Амбициите на отбора обаче са ясни. " Лалетата " на Ван Гаал потеглят за Катар с една единствена цел - най-накрая да разбият името си на " футболни неудачници " и да занесат 6-килограмовата купа от 18-каратово злато в родината си.
 Снимка 554798
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР