ТОПСПОРТ продължава да представя отборите, които се класираха на финалите

...
ТОПСПОРТ продължава да представя отборите, които се класираха на финалите
Коментари Харесай

Полша - Страната, която е готова да направи най-доброто си класиране на европейски финали

ТОПСПОРТ продължава да показва тимовете, които се класираха на финалите на Европейското състезание. Големият футболен шампионат стартира на 11-и юни, а през днешния ден е ред на Полша.

Тимът не влиза като любимец за купата, само че въпреки всичко в състава участва името на головата машина Роберт Левандовски. С него поляците имат отлични шансове да създадат най-хубавото класиране на европейски финали в историята си.

ПЪТЯТ ДО ФИНАЛИТЕ

Полша направи положително усещане по време квалификациите за Европейското, макар че страната бе в относително лесна група. Футболистите на селекционера Пауло Соуса завоюваха четири следващи мача преди загубата от Словения и равенството с Австрия. След това те съумяха да завоюват последните си четири мача и да се класират безпроблемно за Евро 2020.
 Снимка 533531
Източник:

ТРЕНЬОРЪТ

Пауло Соса пое отбора в края на януари тази година. За последно той работи в елитния френски Бордо, само че напусна клуба през август предходната година. В кариерата си той е водил още юношеския народен тим на Португалия до 16 години, британските Куинс Парк Рейнджърс, Суонси Сити и Лестър Сити, унгарския Видеотон, израелския Макаби Тел Авив, Базел, италианския Фиорентина и китайския Тянцзин.
 Снимка 533535
Източник:

ЛИДЕРИТЕ

Той е нападател, той е водач, той е легенда на Полша и може да вкара гол от всевъзможни позиции. Роберт Левандовски е рекордьорът на страната за участия и голова с националната фланелка. Играчът е от международна класа във всеки един аспект и бе определен за най-хубав състезател на ФИФА за 2020 година, а също по този начин е печелил футболист на годината в Полша цели девет пъти през последните 10 години. Все отново в случай че на Левандовски не му е ден, Аркадиуш Милик и Кшищоф Пиатек сигурно ще се възползват от опцията да покажат голмайсторските си качества.
 Снимка 533533
Източник:

СИЛНИ И СЛАБИ СТРАНИ

Освен с очевидното преимущество в офанзива, Полша впечатлява и с играта си в отбрана. Тимът позволи единствено пет попадения в квалификациите по пътя към Евро 2020. Отделно халфовата линия също не е за подценяване. Камил Грозицки, Гжегож Криховяк, Пьотър Желински и Матеуш Клих - всеки един от тях пази цветовете на топ тимове.
 Снимка 533534
Източник:

ПРОГНОЗА ЗА КЛАСИРАНЕ

Въпреки стикосаният състав, Полша не е измежду любимците за Европейското. Все отново с играчи като Лукаш Фабиански, Камил Глик, Роберт Левандовски и Аркадиуш Милик на терена страната никога не би трябвало да бъде подценявана. Напълно е допустимо " тайфа полска " се подреди след Испания в групата си, след което има огромни шансове да играе най-малко на 1/4-финалите в конкуренцията.
 Швеция - гордите скандинавци, подготвени за героизъм на Евро 2020
Швеция - гордите скандинавци, подготвени за героизъм на Евро 2020

Ще се оправи ли " Тре кронур " без Златан Ибрахимович?

МАЧОВЕТЕ В ГРУПОВАТА ФАЗА НА ЕВРО 2020 (ГРУПА Е):

14 юни, 19:00 ч.: Полша - Словакия

19 юни, 22:00 ч.: Испания - Полша

23 юни, 19:00 ч.: Швеция - Полша

ПОЛША НА ЕВРОПЕЙСКИ ПЪРВЕНСТВА:

1960 - не се класира

1964 - не се класира

1968 - не се класира

1972 - не се класира

1976 - не се класира

1980 - не се класира

1984 - не се класира

1988 - не се класира

1992 - не се класира

1996 - не се класира

2000 - не се класира

2004 - не се класира

2008 - групова фаза

2012 - групова фаза

2016 - 1/4-финали

НАЙ-МНОГО МАЧОВЕ ЗА ПОЛША:

1. Роберт Левандовски - 116

2. Якуб Блашчиковски - 108

3. Михал Жевлаков - 102

НАЙ-МНОГО ГОЛОВЕ ЗА ПОЛША:

1. Робърт Левандовски 63

2. Влодзимеж Любански 48

3. Гжегож Лато 45
 Испания и Португалия не си вкараха гол
Испания и Португалия не си вкараха гол

Двата отбора не оправдаха упованията

РАЗШИРЕН СЪСТАВ НА ПОЛША ЗА ЕВРО 2020:

Вратари: Лукаш Фабиански (Уест Хям), Войчех Шчесни (Ювентус), Лукас Скорупски (Болоня)

Защитници: Ян Беднарек (Саутхямптън), Бартош Берешински (Сампдория), Павел Давидович (Верона), Камил Глик (Беневенто), Михал Хелик (Барнзли), Томас Кедзиора (Динамо Киев), Камил Пятковски (Раков Честохова), Тимотеуш Пухач (Лех Познан), Мачей Рибус (Локомотив Москва)

Халфове: Пжемислав Франковски (Чикаго Файър), Камил Йозвяк (Дарби Каунти), Матеуш Клих (Лийдс), Кацпер Козловски (Погон Шчечин), Гжегож Криховяк (Локомотив Москва), Карол Линети (Торино), Якуб Модер (Брайтън), Пжемислав Плахета (Норич), Пьотр Зелински (Наполи)

Нападатели: Давид Ковнацки (Фортуна Дюселдорф), Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен), Аркадиуш Милик (Олимпик Марсилия), Карол Швидерски (ПАОК Солун), Якуб Шверчок (Пяст Гливице)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР