Топовни салюти ще отбележат 96-я рожден ден на кралица Елизабет

...
Топовни салюти ще отбележат 96-я рожден ден на кралица Елизабет
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II навършва 96 години

Топовни салюти ще отбележат 96-я рожден ден на кралица Елизабет II. Въпреки упованията за по-скромно празненство, празникът въпреки всичко ще бъде маркиран уместно, съобщи Агенция Франс Прес.

Изминалата година беше напрегната за английското кралско семейство - от угриженост за здравето на кралицата, през въпроси за бъдещето на монархията, до правосъдните каузи против сина й Андрю и свадите с Мегън и Хари.

Салютите ще прозвучат от Лондонската кула, а в Хайд парк в Лондон боен оркестър ще извърши " Happy Birthday ".

Според кралска традиция от 18-ти век монархът има втори, формален рожден ден, който нормално се чества при по-топло време през юни.

Официалният рожден ден тази година съответствува с четири дни обществени събития - от 2 до 5 юни, с които се отбелязва рекордната 70-та годишнина на кралицата на трона.

Вчера английски медии оповестиха, че кралицата е употребила хеликоптер, с цел да пътува от вкъщи си в замъка Уиндзор до селското си имение в Сандрингам в Източна Англия. Там тя прекарва време във вилата, където живя починалият й брачен партньор принц Филип, откакто се отдръпна от публичния живот през 2017 година

Кралицата беше забелязана за последно обществено в Уестминстърското абатство в центъра на Лондон на 29 март на възпоменателна работа за принц Филип, който умря предходната година на 99-годишна възраст.

Принудителното отдръпване на кралицата от публичния живот поради здравословните й проблеми точно през нейната платинена юбилейна година ускори вниманието към наследяването на трона и бъдещето на монархията.

Най-големият й наследник и правоприемник, принц Чарлз, поема от ден на ден от отговорностите на майка си, подготвяйки се да поеме трона.

Популярността му се е нараснала през последните години, съгласно анкета на Ipsos измежду над 2000 възрастни във Англия през март.

Неговият позитивен рейтинг - 43 %, към момента не може да настигне този на майка му (69 процента), най-големия му наследник принц Уилям (64 процента) и снаха му Кейт Мидълтън (60 процента).

Около 42% от интервюираните упорстват и 73-годишният Чарлз да се отдръпна в интерес на сина си Уилям, който навършва 40 години през юни.

Кралицата е държавен глава на Англия и 14 други страни от Британската общественост по света.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР