Топлото време няма да може да спре новия коронавирус. Такава

...
Топлото време няма да може да спре новия коронавирус. Такава
Коментари Харесай

Японски правителствен екип от учени: Коронавирусът едва ли ще изчезне с топлото време

Топлото време няма да може да спре новия ковид. Такава позиция оповестиха японски учени на специфична конференция. Става въпрос за екип от специфична японска държавна комисия за битка с разпространяването на ковид, прецизира Агенция " Фокус ", на база информация от ТАСС и японската осведомителна организация " Киодо ".
Според изказаното мнение, разпространяването на болестта може да продължи над 1 година. " Разпространението може да продължи от няколко месеца до шест месеца, допустимо е то да продължи повече от година ”, споделя един от специалистите.
Японските учени смятат, че новият ковид, " за разлика от елементарния грип, не е тип вирус, който изчезва с настъпването на топлото време ". Членовете на японската държавна комисия означиха, че до момента страната е съумяла да " предотврати избухливото разпространяване на вируса ", само че подчертаха, че не би трябвало да се губи зоркост, и приканиха локалното население да продължи да се въздържа от осъществяване и наличие на всеобщи събития.
В момента броят на инфектираните с ковид в Япония надвишава 1200 души, 16 са умряли. Сред инфектираните по-голямата част (696 души) са пасажери и екипаж на круизния транспортен съд Diamond Princess. Всъщност инфектираните в Страната на изгряващото слънце отвън кораба са по-малко - 511 съгласно " Джонс Хопкинс ", като от тях има 9 смъртни случая, 101 се смятат за оздравели.
Мнението на японците се поддържа от основния вирусолог на берлинската университетска болница Charite Кристиан Дростен. Той счита, че през есента ще има нова вълна от заболели, с повече смъртни случаи.
Още: " Италия - в центъра на ковид, по света има над 3000 нови заболели "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР