Топлофикация София все още не е минала на мазут заради

...
Топлофикация София все още не е минала на мазут заради
Коментари Харесай

"Топлофикация София" все още не е минала на мазут заради спирането на доставките на руски газ

" Топлофикация София " към момента не е предходна на мазут поради прекъсването на доставките на съветски газ. От два дни работи в летен режим - отоплителният сезон завърши и парното е спряно. Това значи, че за топлата вода се използва три пъти по-малко синьо гориво. Това сподели за Българска национална телевизия Георги Георгиев - ръководител на Столичния общински съвет.

По думите му " Топлофикация " е най-големият индивидуален клиент на " Булгаргаз ". Една трета от природния газ в България се използва от " Топлофикация София ".

" В момента имаме увещание от държавните сдружения " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз ", че имаме количества за още месец напред, с цел да не останем без топла вода. Очакваме ясни доказателства, с цел да успокоим и жителите от къде и какви доставки ще бъдат ориентирани за столичната Топлофикация. Най-важно е да осигурим качеството на живот на софиянци, казусът с цената е на второ място. Това за нас е извънредно нежелан вид, тъй като значи замърсяване и ще бъде доста по-неефективно финансово за сдружението. Да преминем на мазут, това би била една дребна, в случай че не екологична злополука, то утежняване фрапантно и нулиране от постигнатите доста положителни резултати през годините “, добави още Георги Георгиев.

Той посочи, че сега се купува природен газ за 142 лева Прогнозите за повишаване са от 20 до 50%.

„ Одобрената цена от КЕВР е 47 лева, поради което е имало вид регулаторът да усили цената на топлинната сила, само че страната е избрала разликата курс купува-продава. Така чистата вреда за сдружението е 337 млн. лева от октомври до през днешния ден “, сподели Георгиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР