Топлофикация София подаде заявлението си за новата цена на топлинната

...
Топлофикация София подаде заявлението си за новата цена на топлинната
Коментари Харесай

Топлофикация София поиска по-ниска цена на парното за средващия сезон

Топлофикация София подаде заявката си за новата цена на топлинната сила за регулаторен интервал 2023/24 г, като продължи политиката на търсене на баланс сред оптимална за сдружението и обществено допустима за клиентите стойност на предоставяната топлинна услуга. И тази година регулаторът не даде инструкции за потреблението на съответни ценови параметри за природния газ и въглеродните излъчвания, които да бъдат употребявани в заявките на топлофикационните сдружения.

В препоръчаната от Топлофикация София по-ниска цена 137.55 лв/MWh, която ще влезе в действие от 01.07.2023 година, са регистрирани понижените цени за природния газ в Европа, както и растежът на инфлацията у нас. 

Работейки в строго контролирана среда Топлофикация София ще се съобрази с финалното решение на КЕВР. Регулаторът ще се произнесе в период до 30.06.2023 година, като при постановяване на окончателното решение ще уточни ценообразуващите детайли на база на настоящата информация към края на м. юни 2023 г.   

При следваща смяна на цената на природния газ в нормативно откритите параметри, Комисията следва да се самосезира и актуализира цената на топлинната сила.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР