„Топлофикация-Перник“ работи по изграждане система за омокряне на шламохранилището „7

...
„Топлофикация-Перник“ работи по изграждане система за омокряне на шламохранилището „7
Коментари Харесай

„Топлофикация-Перник“ след репортаж на bTV: Изграждаме система за омокряне на шламохранилището

„ Топлофикация-Перник “ работи по създаване система за омокряне на шламохранилището „ 7 септември “ като краткотрайна мярка, която предотврати „ запрашяване на въздуха при прохладно време “. Това се споделя в позиция на изпълнителния шеф на сдружението Ясен Кацаров във връзка репортаж на bTV по зрителски сигнал.

Въпросното шломохранилище нашумя предходната година, когато дигата му стартира да пропуща вода и се стигна до евакуация на живущите в региона, а Перник остана без топла вода.

Водното огледало беше отстранено и беше взето решение теренът да бъде рекултивиран. Сега обаче фенове на bTV алармираха, че с интервала на засушаване вятърът подвига шлаката от хранилището и замърсява въздуха на града.

Местните поданици се оплакват, че по проект рекултивацията тук би трябвало да завърши до края на годината, само че на процедура тя не е започвала.

„ Помните предходната година имаше задължения от разнообразни институции и политици, а виждате темповете, с които се работи. Обещанията бяха за бързо рекултивиране и построяването на ново шламохранилище - и по двете неща няма придвижване “, съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров пред bTV.

От „ Топлофикация-Перник “ обявиха, че има проект с девет стадия за рекултивиране на хранилището, само че „ процедурата доста се забави поради обжалването на едно съответно Неправителствени организации “.

Дружеството оповестява, че е почнало построяването на ново вместилище и „ си е сложило цел за понижаване на въглеродните излъчвания посредством микс от първични материали “. „ На финала е построяването на когенерации (…) Те ще обезпечат към 20% по-чиста сила за перничани “.

Със периоди по кое време хранилището ще бъде засипано с пръст и рекултивирано никой не се ангажира.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР