Топ-мениджърът на Samsung Ким Уон-кионг, който отговаря за международните връзки

...
Топ-мениджърът на Samsung Ким Уон-кионг, който отговаря за международните връзки
Коментари Харесай

Samsung поиска от американските власти нови данъчни облекчения за строителството на съвременно производство на чипове

Топ-мениджърът на Samsung Ким Уон-кионг, който дава отговор за интернационалните връзки с обществеността, съобщи, че плануваното създаване на цех в размер на 17 милиарда $ за произвеждане на чипове в Съединени американски щати ще направи компанията най-големият задграничен вложител в страната. На този декор от администрацията на президента Джо Байдън (Joe Biden) бяха поискани спомагателни данъчни облекчения.

„ Американските водачи би трябвало да поощрят директните задгранични вложения, което е от решаващо значение за стратегическите цели на Вашингтон. Призоваваме Белия дом бързо да вземе решение за стимулиране на вложенията в производството на чипове “- ненатрапчиво съобщи представителят на Samsung преди началото на плана.

Samsung към момента не е направил публични изказвания, само че към този момент е известно, че компанията има намерение да влага 17 милиарда $ в построяването на цех в Съединени американски щати. Въпреки че производителят съвсем е избрал за място тексаския град Тейлър – към този момент има индустриални линии на корейската компания, а Ким твърди, че договарянията за разполагане на оборудването към момента не са завършили.

Другата причина за незабавното искане на данъчни облекчения съгласно представителят на Samsung е, че компанията в подготвяния за градеж цех има намерение да употребява най-модерните технологии за произвеждане на чипове. Според него, разширението на данъчните тласъци ще послужи за подсилване на „ цялата екосистема за производството на чипове “, като в това време бе маркирано, че компанията не за първи път се среща с Вашингтон по отношение на присъединяване в инициираните от нея планове.

Не толкоз от дълго време Съединени американски щати приканиха производителите на чипове и автомобилните производители да споделят информация по отношение на продължаващия дефицит на полупроводници, което докара до спад в производството на коли в страната. На срещата, отдадена на казуса, участваха представители на General Motors, Fiat Chrysler и Ford Motor, Samsung, Apple, Daimler, BMW, GlobalFoundries, Micron Technology, Microsoft, TSMC, Intel и Ampere Computing.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР