Топ диетологът проф. Донка Байкова е посветила 50 години от

...
Топ диетологът проф. Донка Байкова е посветила 50 години от
Коментари Харесай

Проф. Донка Байкова с горещи разкрития за отслабването

Топ диетологът проф. Донка Байкова е посветила 50 години от живота си на своята специалност. Автор е на десетки диети за намаляване и организира ежедневни съвещания.

Вероятно сте забелязали, че в последно време нацията ни затлъстява от ден на ден и както споделят някои – пълнеят даже и от въздуха. По този мотив експертът споделя, че затлъстяването е външна демонстрация на цялостния ни здравословен статус и това е една от аргументите, заради които се категоризира като заболяване.

Причините за напълняване са доста, само че истината е, че 40% от българите носят генетичен заряд за пълнеене най-малко по една родителска линия. Ако генетичният заряд е и по двете наставнически линии, то тогава рискът от затлъстяване се повишава на 80%. Остават едни 20% епигенетика, което значи, че можем да контролираме тежестта до верните правила. 

Сред аргументите за напълняване е и несъответствието в хранителния режим, стрес, обездвижване и не на последно място одобряваните лекарствени артикули, които водят до съществено закъснение на метаболизма. Не би трябвало да подценяваме и софтуерните добавки в храните, които също повреждат метаболизма.

Един от препоръките, които експертът дава за намаляване, е при чувство за апетит да пием вода, която основава чувството, че стомахът е цялостен. Това чувство обаче ще е единствено за 7 минути. Консумацията на любеница и краставица също работят засищащо, само че казусът е, че бързо напущат храносмилателния тракт и човек би трябвало да се храни с тях надали не непрестанно.

Категорична е, че не съществува  универсална диета за намаляване и добавя, че в случай че имаше такава, то основателят й щеше да е притежател на Нобелова премия.
Проф. Байкова разкрива, че след 3 седмици и най-хубавата диета става неефективна, защото организмът се приспособява към нея и намира механизми, посредством които да обезврежда загубата на тегло.

Посочва, че сред обособените хранителни субстанции протичат хиляди процеси и килограми се редуцират посредством наблюдението им, заради което има потребност от надзор от експерт. За страдание у нас над 22% от младите (до 30-годишна възраст) са с наднормено тегло. Измършавяване се следи при 18% и то нормално е обвързвано с хранително разстройство.

По отношение на по този начин нашумелия в последно време Оземпик, проф. Байкова показва, че той съдържащият се в него семаглутид дава сигнали на мозъка да стартира да разгражда мазнините, трансформирайки ги в глюкоза. Към момента всички са луднали по този артикул, без да си дават сметка, че той нанася съществени увреждания върху черния дроб, панкреаса и даже бъбреците. Не жали и очите. В Щатите този артикул се употребява от към пет години, а у нас от една и още е прекомерно рано да се каже какви са провалите от използването му.

Диетологът разкрива универсалната формула, по която да установите кои са верните за вас килограми – от височината си в сантиметри, вадите 100 и полученият резултат е равнището на килограми, които би трябвало да поддържате. Всеки кг над този резултат, е нездравословен за здравето ви.

Специалистът показва, че измършавяването също е нездравословно и е сигнал за редица здравословни проблеми – нарушено кръвотворене, слаба имунна резистентност, работещи на ниски обороти органи и системи. Освен това тези хора страдат от дефицити на разнообразни типове витамини и минерали.

В умозаключение проф. Байкова разкрива, че с цел да сме здрави, е нужно ежедневното ни меню да съдържа 60 хранителни субстанции. 
Източник: Уикенд
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР