Тони Арболино спечели своята втора победа в последните три старта

...
Тони Арболино спечели своята втора победа в последните три старта
Коментари Харесай

Арболино триумфира в Малайзия, пълен провал за Огура на Сепанг

Тони Арболино завоюва своята втора победа в последните три старта в Moto2 откакто победи в конкуренцията за Гран При на Малайзия. За италианеца това общо трети триумф през сезона, откакто по-рано той бе над всички в надпреварите Съединени американски щати и Тайланд.

Пилотът на Марк ВДС Рейсинг направи съвършен старт от втората позиция и поведе още в прекъсването за първия завой. След това той отстъпи водачестовото на водача в шампионата Ай Огура в 12-я тур, само че неточност на японеца при започване на идната обиколки разреши на Арболино още веднъж да излезе отпред.

До финала италианецът трябваше да парира още една същинска офанзива на Огура, която пристигна в деветия завой на посленадата обиколки. Маневрата на японеца обаче бе прекомерно оптимистична и вместо да изпревари Арболино или да се задоволи с второто място на „ Сепанг “, той се озова на земята и не стигна до финала.

Така единствено седмица откакто завоюва доста от грешката на Аугусто Фернандес в Австралия Огура върна услугата на своя противник за купата, който дълго време се движеше на шестата позиция през днешния ден. В последна сметка испанецът финишира четвърти, с помощта на грешката на Огура и изпреварването си против Мануел Гонзалес в последната обиколка.

Така Фернандес си върна първото място в генералното класиране и преди последния старт за сезона във Валенсия след две седмици той води с 9.5 точки на Огура, а преди днешния ден той изоставаше с 3.5 пункта. Пред Фернандес на подиума в Малайзия се качих спечелилият от конкуренцията в Австралия Алонсо Лопес и британецът Джейк Диксън, който имаше няколко контакта в борбите си с Фернандес в хода на дистанцията през днешния ден.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР