Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия

...
Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия
Коментари Харесай

Проф. Маринов за естонския скандал: По какъв начин е уведомен президентът?

Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител или не е чел това, което говорихме напролет, или е не запомнил. Бюджетът е разоряващ не тъй като не е обществен, а тъй като не е ясно за какво се харчи. Това сподели в утринния блок на БТВ ръководителят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов във връзка думите на вицепремиера във връзка проектобюджета за 2021 година, че в случай че държавното управление следва рекомендациите на президента, това, което прави, е по едно и също време вярно и погрешно.

Може да се каже, че бюджетът е избирателен, тъй като това са едни общи приказки, а в това време страната живее от шест месеца в остра рецесия. Много специалисти се изрекоха остро против бюджета, това не е инцидентно, съобщи той.

По мотив позицията на Министерството на финансите и на народни представители от ръководещото болшинство, съгласно които препоръчаният план на бюджет за следващата година е бил координиран с президентската администрация, проф. Маринов сподели: "Това е една нахална и глупава неистина. Дори и студентите знаят, че президентът е на края на процедурата, когато бюджетът е признат. Бюджетът не се съгласува с президента, с изключение на в частта му за бюджета на администрацията на президента ".

По думите му към този момент е невероятно единодушие сред президента и кабинета. Правителството единия ден приказва едно, а на другия ден прави друго, уточни ръководителят на Стратегическия съвет към президента.

Ако погледнем нещата от март насам, ще забележим, че има безпорядък и променчивост. Проблемът не е с дефицита на кревати, стаи и инсталация, а с дефицита на лекари и медицински сестри. Проблемът е поради струпване, което заслужава доста съществено внимание, съобщи проф. Маринов.

Той разяснява обстановката с прекъснатата аудиенция на президента Румен Радев в Естония. Припомняме, че президентът съобщи, че "доброжелатели " от държавното управление стоят зад това визитата му да завърши по-рано от плануваното и назова случилото се "активно мероприятие ".

Някои неща станаха ясни след оставката на шефа на Столичната районна здравна ревизия. СРЗИ е получила тази информация във вторник, макар че министърът на опазването на здравето я разгласи в понеделник. По какъв метод е известен президентът? Има ли документ за това? Това е в компетенциите на СРЗИ. Държавният глава би трябвало да бъде известен по благонадежден метод, а не да се изчака да замине и да се стигне до тази конфузна обстановка, сподели проф. Александър Маринов. Президентът е виновен човек, той не би направил нищо, с което да болести минимум хората, с които работи, които са към него, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР