Томас Кук (Thomas Cook) - най-старата туристическа компания в света,

...
Томас Кук (Thomas Cook) - най-старата туристическа компания в света,
Коментари Харесай

Китайци искат туристическия бизнес на "Томас Кук"

" Томас Кук " (Thomas Cook) - най-старата туристическа компания в света, удостовери, че е получила авансово предложение от най-големия си акционер, китайската Fosun Tourism, за придобиване на туристическия бизнес. Новината изстреля цената на акциите на английския оператор с 20%, оповестява " Дневник ".

Fosun Tourism към този момент има наличие на европейския пазар посредством собствеността си върху ваканционния бизнес на групата Club Med.

Британската компания към този момент обмисля продажбата на авиационната си флотилия, както и предложение за активността ѝ в скандинавските страни. Това се случва след поредност от предизвестия от управлението за проблеми с приходите и облагите и потребността да се намерят средства за покриване на отговорности, напомня " Ройтерс ".

От " Томас Кук " споделят, че не е несъмнено, че предлагането на китайците ще докара до официална оферта. Ще обсъдим всяка друга опция измежду стратегическите разновидности, посредством които бихме могли да наберем колкото се може повече стойност за нашите акционери, добавя компанията.

" Ройтерс " показва, че положението на " Томас Кук " е такова, че компанията е на прага на цялостно накъсване на бизнеса ѝ. Причините са намаляващо търсене за ваканционните ѝ пакети, прекомерно горещото лято на 2018 година, отказало мнозина от пътешестване, както и огромните задължения.

През май компанията популяризира третото за по-малко от година предизвестие на борсата, че изпитва усложнения с постигането на обещаните резултати и през задаващия се летен сезон спомагателни проблеми ще донесат по-високите цени на горивата, разноските за настаняване в хотели и битката за привличане на клиенти посредством все по-големи отстъпки в пакетите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР