Том Канаван се оказва заровен жив под руините на Световния

...
Том Канаван се оказва заровен жив под руините на Световния
Коментари Харесай

„Аз съм част от 11 септември“: Да оцелееш под отломките на кулите близнаци

Том Канаван се оказва заровен жив под руините на Световния търговски център, когато тъкмо преди 20 години кулите близнаци се срутват пред очите на хиляди хора.

Тогава той е на 47-ия етаж на северната кула в конферентен диалог в офиса на шефа си. Канаван и сътрудниците му от брокерската компания First Union се насочат към стълбищата. Докато се пробват да избягат, втори аероплан удря южната кула.

„ Спомням си, че виках на хората пред мен “, споделя мъжът за „ Ройтерс “. Последните му мисли били за идния трети рожден ден на сина му и по какъв начин в никакъв случай няма да срещне дребната си дъщеричка, с която към оня миг брачната половинка му е бременна. Скоро по-късно обаче усеща песъчинки в зъбите си и пушек. Усеща, че е жив. Той и още един мъж са избавени, тъй като върху тях пада огромна циментова стена, която основава безвреден джоб в купчините арматура и парчета.

Двамата почват да пълзят и да копаят в търсене на излаз от руините. Около 20 минути по-късно виждат светлина през дребна дупка и вдишват пресен въздух. Само още няколко минути, прекарани на мястото, и Канаван щеше да загине поради последвалото сриване на северната кула. Голяма част от сътрудниците му също съумяват да избягат, само че четирима умират.

„ Аз съм част от 11 септември. Това е част от мен… Това не е нещо, което преодоляваш “, разяснява Канаван. Вижте целия му роман във видеото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР